El síndic d’Aran diu que el Pirineu necessita «complicitats» en àmbits com el turisme

Autor: ana
Font: més andorra
Publicat el: 8 d'Abril de 2009

El síndic d’Aran, Francesc Boya, va mantenir ahir una reunió amb el candidat de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, després d’haver visitat diverses institucions del país. Boya va assenyalar que «sempre» hi ha hagut «barreres intangibles» que han fet que dos territoris que tenen tant en comú, com són Andorra i l’Aran, no han acabat «d’estrènyer» uns llaços que ara s’han fet «evidents» amb la trobada entre els dos polítics.

El síndic va assegurar que el Pirineu necessita «complicitats» en l’àmbit del turisme, les infraestructures, els serveis públics, l’aplicació de les noves tecnologies i l’atenció a les persones.

Per la seva banda, Bartumeu va dir que s’ha de «redreçar » l’economia i el futur del Principat, en companyia «del nostre entorn més proper », motiu pel qual cal establir les bases d’una «col·laboració futura» amb les administracions de la serralada pirinenca.

Boya va apuntar que l’Aran i Andorra són dos territoris «motors» de l’àrea pirinenca des del punt de vista econòmic i de la «iniciativa política», que han de ser «capaços d’arrossegar» el conjunt de la serralada cap a «posicions» que permetin «guanyar tots els reptes de futur». El síndic d’Aran va afirmar que aquesta col·laboració s’haurà de dur a terme en l’àmbit del turisme perquè el món «globalitzat» imposa anar a buscar els turistes «lluny» i, per tant, s’hauran de «compartir» infraestructures aeroportuàries i millorar les vies de comunicació «transversals». En aquest sentit, Boya va destacar que s’ha d’«aprofitar» l’aeroport d’Alguaire i Bartumeu va afirmar que els operadors turístics andorrans «aposten» per aquesta infraestructura i que els socialdemòcrates no volen «insistir» amb un altre aeroport perquè és «difícil» que la Generalitat n’ubiqui un a la Seu i que la carretera d’accés «ha millorat i encara millorarà».

Tanmateix, Boya va comentar que la cooperació entre els territoris pirinencs haurà de situar-se, en un primer terme, en un «debat de procediments», és a dir, que cadascun dels territoris compartirà experiències. No obstant això, el síndic no va negar la possibilitat de col·laborar més a fons i va posar d’exemple l’Hospital Transfronterer de Puigcerdà. Boya va visitar durant la seva estada a Andorra els comuns d’Encamp i Andorra la Vella, com també Casa de la Vall.

pdf3.jpg