Bartumeu: “Si Alguaire funciona no volem insistir en un altre aeroport”

Autor: m.s.
Font: bon dia
Publicat el: 8 d'Abril de 2009

Després de constatar que els executius espanyol i català han apostat fermament per l’aeroport lleidatà d’Alguaire en detriment del de la Seu d’Urgell, el candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va assegurar aquest dimarts que si la infraestructura d’Alguaire funciona des de la formació socialdemòcrata no s’insistirà en un altre aeroport.

Bartumeu, que va fer aquestes manifestacions després de la reunió de treball mantinguda amb el síndic d’Aran, Francés Boya, va recordar que l’opció d’Alguaire és una realitat que “ja existeix”, i després d’explicar que els operadors turístics del país ja hi aposten, va insistir que des de l’Alternativa “no girarem l’esquena a Alguaire, sinó que mirarem de col·laborar-hi”.

En una línia similar es va posicionar Boya, que malgrat incidir en la distància de l’aeroport lleidatà, tant de la Val d’Aran com d’Andorra, i tot i expressar la voluntat que algun dia l’Aran pugui disposar d’una infraestructura aeroportuària, va destacar que Alguaire “és una oportunitat que cal aprofitar”.

Precisament, la trobada entre els líders del PS i d’Unitat d’Aran va servir per enfortir llaços entre els dos territoris i abordar possibles vies de col·laboració futura. En aquest sentit, Boya, que va destacar que “sempre” hi ha hagut “barreres intangibles” que han impedit aquesta necessària “complicitat” que hi ha d’haver entre els territoris pirinencs, va incidir en la necessitat de col·laborar en àmbits com el turisme, les infraestructures, els serveis públics, l’aplicació de les noves tecnologies i l’atenció a les persones.

Per la seva part, Bartumeu va reiterar l’aposta de l’Alternativa per “redreçar'” l’economia i el futur del Principat, en companyia “del nostre entorn més proper”, motiu pel qual cal assentar les bases d’una “col·laboració futura” amb les diferents administracions pirinenques a banda i banda de la frontera.

Així mateix, Boya, que va expressar el suport al projecte de l’Alternativa de cara a les eleccions, va visitar els comuns d’Encamp i d’Andorra la Vella, i posteriorment el Consell General.

pdf3.jpg