Bartumeu parla amb el president de la Generalitat sobre el transport ferroviari

Autor: redacció
Font: més andorra
Publicat el: 7 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, es va entrevistar ahir al migdia amb el president de la Generalitat i primer secretari del Partit Socialista de Catalunya (PSC), José Montilla.

La trobada, a la qual també va assistir el conseller d’Economia del Govern català, Antoni Castells, va servir per tractar temes d’interès comú i repassar les relacions existents entre Andorra i Catalunya. Concretament, un dels temes tractats va ser el del transport ferroviari i les prioritats del Govern de la Generalitat de Catalunya en aquest sector. Bartumeu va informar després que la línia que uniria la Pobla de Segur i la Seu d’Urgell «no és prioritària » per a la Generalitat, i per tant no és possible que estigui en funcionament d’aquí a quatre o cinc anys com havia anunciat el candidat de Coalició Reformista, Joan Gabriel.

A més de parlar de la crisi econòmica i les seves conseqüències, Bartumeu va exposar la seva proposta de reforma fiscal a Montilla. En aquest sentit, els candidats Vicenç Alay i Francesc Rodríguez van insistir, ahir al matí, que la seva proposta no augmenta la pressió fiscal i mantindria el nivell d’ingressos de l’Estat, que ja els permetria fer les polítiques del seu programa. Així, es reduiria el percentatge recaptat en concepte d’impostos indirectes i s’augmentaria en directes. Els dos consellers socialdemòcrates durant la darrera legislatura van explicar que amb el sistema actual els empresaris han de pagar un 4,8% dels productes importats, mentre que amb un sistema com l’impost sobre el valor afegit es pagaria només pel marge de benefici. Segons les projeccions realitzades per l’Alternativa, la repercussió d’aquest impost es situaria per sota del 4% fins i tot en marges de benefici del 80%.

pdf3.jpg