Bartumeu exposa a Montilla les propostes de l’Alternativa de cara als comicis generals

Autor: redacció/ana
Font: bon dia
Publicat el: 7 d'Abril de 2009

El candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, es va desplaçar ahir a Barcelona per mantenir una trobada amb José Montilla, president de la Generalitat de Catalunya i primer secretari del PSC.

Bartumeu es va reunir durant una hora amb Montilla. En la primera part de la trobada hi va participar el conseller d’Economia de la Generalitat, Antoni Castells. En aquesta primera part es va parlar de la proposta de reforma fiscal que planteja el Partit Socialdemòcrata, així com de la voluntat d’aconseguir un acord d’associació amb la Unió Europea.

La segona part de la trobada va servir per repassar les relacions entre Catalunya i Andorra, especialment en matèria de comunicacions. En aquest sentit, Montilla va informar el candidat socialdemòcrata de les prioritats de l’executiu català en l’àmbit del transport ferroviari.

Montilla i Bartumeu van comentar també l’actual crisi econòmica i les seves conseqüències en el mercat immobiliari i en el sector financer, tant a Catalunya com a Andorra.

La campanya de la por

D’altra banda, en el marc de l’esmorzar que els candidats de l’Alternativa mantenen cada dilluns amb els representants dels mitjans de comunicació, el número tres de la candidatura nacional, Francesc Rodríguez, i el cap de llista de la Massana, Vicenç Alay, van retreure, tot i que sense citar-los, als candidats de Coalició Reformista i d’Andorra pel Canvi que retornin a la clàssica campanya de la por en la qüestió impositiva.

En aquest sentit, Rodríguez i Alay van destacar “no és veritat” que el seu equip proposi “més imposició”, sinó que advoquen per “reordenar la pressió fiscal”. Així, els socialdemòcrates defensen la necessitat d’eliminar l’ISI empresarial i professional, el bancari i financer i el d’assegurances, així com també l’IAC, l’IPI, l’IMI, les taxes al consum i els cànons sobre l’electricitat i el telèfon, i substituir-los per un IVA amb un tipus del 5,5 per cent.

pdf3.jpg