Bartumeu troba que ser a la llista gris fosc no és cap motiu de “felicitació”

Autor: s. moral
Font: bon dia
Publicat el: 6 d'Abril de 2009

Jaume Bartumeu va escollir ahir l’arrossada popular que el Partit Socialdemòcrata va organitzar al Prat del Colat massanenc per manifestar-se respecte a les conclusions de la cimera del G-20 celebrada dijous passat a la City londinenca.

El líder de la formació socialdemòcrata va indicar que Andorra “no té cap motiu per felicitar-se de res”, en referència a la sortida de la llista negra dels paradisos fiscals per anar a caure a la gris fosc. En aquest sentit, va voler contradir el líder de Coalició Reformista, Joan Gabriel, titllant de “temeritat” les afirmacions del liberal que apuntaven que el mes de setembre Andorra estaria fora de la llista de paradisos fiscals.

Bartumeu va recordar que per sortir del gris fosc cal complir una dotzena de punts relatius a l’intercanvi de dades i que “un bon diplomàtic sap que això en tres mesos no es pot fer”. Amb tot, es va congratular de les afirmacions de Gabriel, que al seu parer no havien fet sinó reafirmar la postura socialdemòcrata davant de la data límit que proposava Albert Pintat, situada al mes de setembre. “Ens han donat la raó”, va comentar Bartumeu, que va argumentar que el més lògic seria enllestir el marc legal a l’estiu.

Doble imposició al setembre

Aquest marc legal que l’Alternativa pretén desenvolupar al Consell General al llarg de l’estiu vinent permetrà a Bartumeu signar els acords de doble imposició amb França i Espanya el mes de setembre. De fet, el líder es va comprometre a tenir signats aquests convenis si arriba a ser cap de Govern i “si hi ha voluntat” per la part de França i Espanya d’arribar a consolidar els acords.

“No són convenis gens complicats”, va indicar el líder, que va argumentar que un cop consolidats aquests dos acords s’hauria de parlar amb la resta de països de “l’entorn més immediat” a Andorra.

En qualsevol cas, Bartumeu sí que descarta “fer un front de paradisos fiscals”, com han apuntat altres formacions, i començar la signatura de convenis de doble imposició amb els estats nouvinguts de la Unió Europea, tal com proposen altres formacions polítiques.

pdf3.jpg