L’Alternativa considera “primordial” arribar a un pacte nacional en l’àmbit de l’educació

Autor: e.o.g
Font: mÉS ANDORRA
Publicat el: 3 d'Abril de 2009

L’educació és un tema “primordial”» per als socialdemòcrates. “Promourem un pacte nacional per l’educació”, va voler deixar clar el número 1 de la llista territorial de Sant Julià de Lòria per l’Alternativa, Rossend Areny. Aquest pacte ha de servir per establir les polítiques per dur a terme en aquest àmbit, que han de promoure l’equitat, la conciliació de la vida laboral i familiar i la participació (establint una mena de “contractes” entre els pares i els centres docents per a la corresponsabilitat en l’educació d’infants i joves). Els objectius: millorar la qualitat de l’ensenyament, enfortir el sistema educatiu i avaluar-lo, segons va exposar el company d’Areny a la llista, Josep Roig.

Ell mateix va concretar que “treballarem seriosament en els programes educatius per aixecar els estàndards”. Per aconseguir-ho, caldrà avaluar el sistema educatiu i “diagnosticar quins són els punts febles, les mancances”, va comentar Roig. I treballar per reduir el nivell de fracàs escolar, que els socialdemòcrates estimen per sobre de la mitjana de la Unió Europea (del 20%).

A més de presentar diverses actuacions a primera i segona ensenyança, que esperen poder dur a terme, els socialdemòcrates també van ressaltar la necessitat de donar formació ocupacional als aturats per «reciclar » els treballadors, la d’establir protocols d’actuació en casos d’infants en risc conjuntament entre els ministeris d’Educació, Benestar, Interior i la Batllia, o amb trastorns mentals que en desaconsellen l’escolarització tradicional, per als quals crearien un hospital Infantil- juvenil, entre moltes altres mesures. També volen “reajustar” els preus de l’ensenyament universitari.

pdf