El PS estima un fracàs escolar superior a la mitjana europea

Autor: gABRIEL PÉREZ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 3 d'Abril de 2009

El fracàs escolar al sistema educatiu andorrà superar la mitjana europea. Almenys així ho estimen des del Partit Socialdemòcrata, que va presentar ahir a Sant Julià de Lòria els punts clau del seu programa educatiu. El número dos de la candidatura parroquial laurediana, Josep Roig, va explicar que aquesta mitjana se situa en un vint per cent, i va indicar que “la sensació que tenim parlant amb professors i amb els col·lectius relacionats és que aquesta xifra és més elevada”.

El polític socialdemòcrata va justificar la seva afirmació tot recordant que “hi ha un decret d’absentisme escolar, que té relació directa amb el fracàs escolar, i que es va modificar fa poc, i és per alguna cosa”. Roig va lamentar que “no hi hagi dades oficials fetes públiques”, però va apuntar la seva convicció que “el Govern sí que les té i no les ha volgut donar a conèixer”.

A la roda de premsa també va assistir el cap de llista nacional, Jaume Bartumeu, i el número u de la candidatura laurediana, Rosend Areny, que va avançar que “es promourà un pacte nacional per l’educació″ amb la idea de potenciar “la igualtat d’oportunitats, la conciliació de la vida familiar i laboral, i oferir una educació oberta i participativa”. Els socialdemòcrates, dins del programa, defensen un model basat en “la qualitat i no en la quantitat”, i la necessitat de realitzar avaluacions periòdiques del funcionament del sistema educatiu per detectar i corregir les mancances, aspecte que, segons va denunciar Roig, “no s’ha fet des del Govern liberal”.

Altres punts que es defensen des de L’Alternativa són la racionalització de les noves titulacions de formació professional per no saturar el mercat laboral o la instauració d’una formació ocupacional que pugui ajudar a reciclar les persones que s’han quedat sense feina.

pdf3.jpg