El PS promourà un pacte nacional per a l’educació per millorar-ne la qualitat

Autor: e.g.
Font: el periòdic d'andorra
Publicat el: 3 d'Abril de 2009

20090402reunio-seu

Millorar la qualitat de l’educació buscant “passar d’un model quantitatiu a un model qualitatiu”, enfortir el sistema educatiu que “actualment és feble”, i avaluar contínuament el sistema. Aquestes són les tres grans línies estratègiques dissenyades per l’Alternativa en matèria d’educació que inclou un conjunt de propostes concretes que buscaran promoure tres grans màximes (l’equitat, la conciliació laboral i familiar i l’educació oberta i participativa), instrumentalitzades mitjançant la promoció d’un pacte nacional per a l’educació.

Així ho van explicar ahir els dos caps de llista territorials de Sant Julià dels socialdemòcrates, Rossend Areny i Josep Roig, en un acte apadrinat pel candidat a cap de Govern de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, i celebrat simbòlicament a un feu on ostentaran el lideratge de la llista de Coalició Reformista les actuals ministres Montserrat Gil i Roser Bastida, les quals, a la vegada, són les que segons el PS han desplegat “polítiques a corre-cuita” en matèria educativa, així com en els aspectes socials lligats al mateix camp.

En una llarga intervenció, Roig va assegurar que el PS fomentarà els valors de l’esforç, el treball i l’excel.lència per tal de “dignificar el rol del personal docent tant insultat en els últims temps”. Igualment, el polític lauredià va destacar que “em fa patir” la problemàtica del fracàs escolar i, en aquest sentit, va insinuar que el fet que el Govern no hagi publicat “xifres” sobre aquest fenomen podria implicar que les dades d’aquesta xacra siguin preocupants. De la seva banda, Areny va anar diagnosticant punt per punt els problemes que van lligats a l’educació, així com les solucions que planteja l’Alternativa per minimitzar-ne els seus efectes. Així, en relació amb l’absentisme escolar, plantegen recuperar la figura del treballador social adscrit al centre; respecte al citat fracàs escolar, oferiran un programa de qualificació inicial amb la corresponent titulació; pel que fa als infants en situació de risc, el PS crearà una taula de treball interministerial per millorar els protocols i la prevenció; o pels alumnes amb trastorns mentals, la construcció urgent d’un hospital infantojuvenil. També es preveuen iniciatives per resoldre les deficiències que pateixen els alumnes discapacitats, els joves infractors i els universitaris.

La intensa jornada de Bartumeu (que al matí va escoltar les preocupacions dels membres de l’Associació de constructors com ara l’excessiva influència d’empreses estrangeres o la pròpia crisi del sector que el mateix Bartumeu es va comprometre a treballar per solucionar-ho amb mesures com ara la modificació de la llei de la contractació pública) es va cloure a la Seu d’Urgell, on va oferir una xerrada presentada per Jordi Mas (secretari del PSC a l’Alt Urgell) per exposar ‘els compromisos socialdemòcrates amb Andorra’.

pdf