Dámas exposa a Bartumeu les preocupacions dels lusitans

Autor: E.O.G.
Font: Més Andorra
Publicat el: 24 de Març de 2009

Jaume Bartumeu va rebre ahir, com a president del grup parlamentari socialdemòcrata, la visita de l’ambaixador de Portugal, Mario Dámas. La trobada s’emmarca en la primera ronda de contactes que manté el diplomàtic per conèixer el país després de la seva arribada a Andorra ara fa uns dos mesos. Durant la reunió, l’ambaixador va exposar els temes que preocupen la Comunitat portuguesa.

Un dels prioritaris per Dámas és la integració, en el que s’engloba «el problema» de l’ensenyament del portuguès dins del sistema educatiu. Segons el diplomàtic lusità, «no és políticament correcte ni sociològicament interessant » que els joves que vulguin aprendre portuguès ho hagin de fer quan els seus companys aprofiten els seus moments d’oci. D’altra banda, durant la trobada també van tractar aspectes de les relacions econòmiques i comercials entre Portugal i Andorra.

En aquest sentit, l’ambaixador creu que els dos països «no es coneixen» i va comentar que Portugal està en disposició d’oferir altres productes més enllà del tèxtil, que és pel que es coneix la República lusitana. Finalment, Bartumeu i Dámas també van tractar de les relacions parlamentàries entre els dos països. El socialdemòcrata es va comprometre a seguir treballant en les relacions amb Portugal.

pdf3.jpg