Bartumeu vol un cara a cara amb Gabriel

Autor:
Font: El Periòdic d'Andorra
Publicat el: 23 de Març de 2009

El candidat de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, va demanar ahir un debat cara a cara amb el cap de llista de la Coalició Reformista (CR), Joan Gabriel, tal com ja havia demanat en el seu dia un debat a dues bandes amb el cap de Govern i aleshores candidat del PLA, Albert Pintat. Els socialdemòcrates consideren que, “a la vista de les candidatures presentades”, només Gabriel i Bartumeu tenen possibilitats d’aspirar a governar Andorra després del 26-A i que, per tant, és del màxim interès un debat entre tots dos. D’altra banda, el PS va puntualitzar que aquest cara a cara no exclou altres debats amb la resta de candidats.

En un comunicat fet públic ahir, en què es refereix a Gabriel com al “candidat liberal”, Bartumeu afirma que “si el candidat Joan Gabriel es negués a aquest debat cara a cara, tindria un comportament evasiu, adreçat a intentar dissimular la seva evident responsabilitat directa en la política del Govern d’Albert Pintat d’aquests quatre anys”.

Els socialdemòcrates consideren que serà “molt útil” per als ciutadans poder escoltar “un debat cara a cara, projecte contra projecte”, entre el candidat liberal i el candidat socialdemòcrata. “Andorra agrairà, de ben segur, aquesta confrontació democràtica abans de decidir l’orientació del seu vot”, conclou.

Des de l’Alternativa es va recordar que són diversos els mitjans que han demanat un cara a cara entre Gabriel i Bartumeu i que la raó de CR per negar-se a debatre podria ser la manca de programa: “Hom constata així que el Partit Liberal, que ha governat Andorra els darrers quatre anys, a un mes de les eleccions encara no té programa”.

pdf1