Jaume Bartumeu reta Joan Gabriel a fer un cara a cara

Autor: Redacció
Font: BonDia
Publicat el: 23 de Març de 2009

“Si el candidat Joan Gabriel es negués a aquest debat cara a cara tindria un comportament evasiu.” Aquestes van ser les paraules del candidat de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, per referir-se al repte proposat al líder de la Coalició Reformista de realitzar un cara a cara en la campanya electoral, que començarà el 14 d’abril.

Segons Bartumeu, si Gabriel no acceptés la proposta socialdemòcrata, quedaria patent que està “adreçat a dissimular la seva evident responsabilitat directa en la política del Govern d’Albert Pintat”.

Aquest repte va ser proposat ara fa uns dies en declaracions a la Cadena SER del Principat, i ho va corroborar ahir enviant un comunicat a la premsa en què explicava de manera àmplia els seus motius. Bartumeu considera que Gabriel “acceptarà la proposta” i espera que en cap cas el fet de no comptar amb un programa electoral tancat per presentar al seu electorat i a la ciutadania no serà un motiu de pes per fer-se enrere en la consecució d’aquest cara a cara electoral.

“Serà molt útil per als ciutadans d’Andorra poder escoltar un debat cara a cara, projecte a projecte, entre el candidat liberal i el candidat socialdemòcrata”, es comentava en el comunicat de premsa, en què s’esmentava també que esperen que Gabriel no segueixi els passos del seu antecessor i company de partit Albert Pintat. I és que sistemàticament el cap del Govern en funcions es va anar negant mentre era candidat a protagonitzar amb Bartumeu un esdeveniment d’aquestes característiques.
D’altra banda, l’Alternativa deixa ben clar en el seu comunicat que no descarta en cap moment desenvolupar debats de les mateixes característiques amb altres formacions que aspiren arribar a les cadires de Prat de la Creu.

Tot i això, indica que “a dia d’avui solament hi ha dos candidats que poden aspirar a governar Andorra el proper mes de maig, el candidat liberal, Joan Gabriel, i el candidat socialdemòcrata, Jaume Bartumeu”

pdf1