SDP no reconeix que degui la suma que li reclama DA per les comunals

Autor: REDACCIÓ
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 13 de Juliol de 2023

Progressistes-SDP considera que DA “falta a la veritat” quan afirma que té un deute pendent de cobrar per part de la formació que presidia Jaume Bartumeu per les despeses generades per la campanya de les comunals del 2019, segons exposa en un comunicat.

Demòcrates va fer públic que reclamava als progressistes el pagament de 2.512,06 euros per les eleccions comunals. SDP explica que la transferència de 957,94 euros que va fer a DA al maig no és cap demostració que “el deute és real, com afirmava agosaradament la nota de premsa de dilluns” dels demòcrates. I assenyala que aquest ingrés és “l’abonament íntegre de la subvenció electoral en concepte d’eleccions comunals del 2019 que Progressistes-SDP va rebre en el seu dia”.

La formació ara presidida per Josep Roig assegura que aquest import correspon al que s’havia acordat en una reunió el 30 de setembre del 2022 entre el cònsol d’Ordino, l’aleshores cònsol de la capital, el secretari general de DA i el president de SDP. I detalla que en un correu del novembre del 2019, abans de les comunals, de Bartumeu al secretari general demòcrata quedava “prou clar quin és el compromís de despesa acceptat de 625 euros per candidata, és a dir, un total màxim de 1.250 euros”.

SDP remarca que les comunicacions mantingudes entre les formacions permeten comprovar “la negativa de SDP a reconèixer el quàntum fixat unilateralment per DA sense atendre –ni respondre– el nostre correu electrònic”. SDP considera que no estàvem, ni estem, en situació d’assumir el percentatge que ens havia esta atribuït en aquelles despeses”. I qualifica com a “abús de posició dominant” el que considera una manera de fer les coses unilateral de DA. “No vam participar en l’elaboració del pressupost de campanya de les comunals”, asseguren.