Progressistes-SDP no reconeix deure la suma que li reclama DA

Autor:
Font: EL PERIÒDIC D'ANDORRA
Publicat el: 13 de Juliol de 2023

Progressistes-SDP ha publicat un comunicat després de veure la nota de premsa que Demòcrates va fer pública dilluns passat. El partit progressista manifesta la seva total discrepància amb el que allí es pretén «subreptíciament» acreditar.  Segons Progressistes-SDP, en la nota de premsa de dilluns «falta a la veritat» amagant la posició del partit, reiteradament manifestada a DA, de no reconèixer la suma que reclama.

Per a restablir la veritat el partit adjunta en el comunicat la correspondència que permet situar en el seu context la discrepància i, alhora, constatar que no és cert que la transferència de 957,94 euros a DA, del passat mes de maig, pugui ser cap demostració «… que el deute és real» com afirmava agosaradament la nota de premsa de dilluns.

En primer lloc, el correu electrònic del 28 de novembre del 2019 del president de Progressistes-SDP al secretari general de Demòcrates per Andorra.

En segon lloc, la carta amb data del 6 de setembre del 2022 tramesa pel secretari general de Demòcrates per Andorra al president d’SDP, rebuda el dia 12 de setembre del 2022.

Seguidament, la carta del 23 de setembre del 2022 del president d’SDP al secretari general de DA en resposta a la seva carta del 6 de setembre. Aquella resposta permet comprovar l’argumentació que fonamenta la negativa de Progressistes-SDP a reconèixer el quàntum fixat unilateralment per DA sense atendre —ni respondre— el correu electrònic del 28 de novembre del 2019.

En quart lloc, la carta del 16 de maig d’aquest any tramesa pel senyor Jaume Serra Serra al senyor Jaume Bartumeu Cassany, rebuda el 17 de maig del 2023.

I, en cinquè lloc, la carta del 14 de juny del 2023 adreçada pel president de Progressistes-SDP al secretari general de Demòcrates per Andorra en resposta a la seva carta de 16 de maig del 2023.

En les tres comunicacions que Progressistes-SDP ha adreçat a Demòcrates per Andorra— 28 de novembre del 2019, 23 de setembre del 2022 i 14 de juny del 2023—  «ha quedat clarament exposat que com sigui que ni el nostre partit polític — ni tampoc les nostres candidatures a Ordino i Andorra la Vella — no vam participar en l’elaboració del pressupost de campanya de les eleccions comunals del 2019, ni vam participar tampoc en l’ordenació de les despeses, SDP considera que no estàvem, ni estem, en situació d’assumir el percentatge que ens havia atribuït d’aquelles despeses».

Per aquesta raó SDP assegura que no es pot donar per vàlida la reclamació unilateral de DA i «no la reconeixem ni acceptem».

També destaca que la transferència que es va fer el 24 d’abril del 2023 al compte bancari de DA per la suma de 957,94 euros no és cap abonament íntegre de la subvenció electoral en concepte d’eleccions comunals 2019 que Progressistes-SDP va rebre en el seu dia.

Un abonament que es va fer en seguiment del qual havien acordat, en una reunió conjunta mantinguda el 30 de setembre del 2022, el Cònsol d’Ordino, l’aleshores Cònsol d’Andorra la Vella, el secretari general de DA i el president d’SDP.

En conclusió, «reiterem el que ja li ha estat comunicat al secretari general de DA en les cartes del 23 de setembre del 2022 i 14 de juny del 2023: la nostra formació política no va signar amb DA cap contracte d’adhesió ni, menys encara, de submissió».

«No es pot donar per bona i vàlida aquesta manera de fer unilateral que és un abús de posició dominant».