No vam firmar amb DA cap contracte d’adhesió i molt menys de submissió

Autor: REDACCIÓ
Font: BONDIA
Publicat el: 13 de Juliol de 2023

Progressistes-SDP insisteix, ara via comunicat de premsa, en què “no es pot donar per vàlida la reclamació unilateral de DA i no la reconeixem ni acceptem”. Des de la formació liderada ara per Josep Roig, defensen que des de DA es “falta a la veritat” i que “ni el nostre partit polític -ni tampoc les nostres candidates a Ordino i Andorra al Vella- no vam participar en l’elaboració del pressupost de campanya de les eleccions comunals 2019, ni vam participar tampoc en l’ordenació de les despeses”. Per això la formació considera que “no estàvem, ni estem, en situació d’assumir el percentatge que ens havia estat atribuït d’aquelles despeses”.

Així, i amb relació a la transferència de 957,94 euros que DA deia que havia rebut de part de SDP i que demostrava “que el deute és real”, els progressistes defensen que és “l’abonament íntegre de la subvenció electoral en concepte d’eleccions comunals 2019 que Progressistes-SDP va rebre”. Un abonament que es va fer “en seguiment del que havien acordat” en una reunió amb presència de l’aleshores cònsol d’Andorra la Vella i del d’Ordino, del secretari general de DA i del president d’SDP-Progressistes.

Així, i presentant un seguit de comunicacions intercanviades entre el president dels progressistes, Jaume Bartumeu, i el secretari general de DA, Jaume Serra, des d’SDP-Progressistes insisteixen que “no es pot donar per bona i vàlida aquesta manera de fer unilateral, que és un abús de posició dominant” i reiteren que “la nostra formació política no va signar amb DA cap contracte d’adhesió ni, menys encara, de submissió”.