L’Alternativa presenta candidatura amb l’eslògan ‘Andorra depèn de tu’

Autor:
Font:
Publicat el: 19 de Març de 2009

BonDia

Sergi Moral 

El Partit Socialdemòcrata va escollir la jornada d’ahir per presentar les seves candidatures a la premsa. L’acte, celebrat al teatre massanenc de Les Fontetes, va incloure els parlaments de Vicenç Alay, número 1 a la territorial massanenca, i del líder de la formació, Jaume Bartumeu.

L’acte va servir per presentar els pilars base en què se sustenta el projecte socialdemòcrata.

Quatre van ser els que va enumerar Jaume Bartumeu: claredat, responsabilitat, solidaritat i determinació, uns punts que van encaminats a desenvolupar “una política social”, amb transparència, obrint el país a Europa, aplicant mètodes que permetin treure Andorra “de la catastròfica situació en què l’ha posat Albert Pintat”.

Es va presentar també l’eslògan de campanya escollit per la formació, que no és altre que Andorra depèn de tu. Respecte a l’eslògan i la campanya electoral, Alay va indicar que l’Alternativa no es pot permetre el luxe de “malbaratar vots” i que tan importants són les llistes territorials com la nacional.

Alay va comentar, a més, que unes eleccions no es guanyen només amb bons candidats, i que aquests no són res sense un projecte al darrere, unes línies que l’Alternativa ja tenia configurades des de feia mesos. “Un programa electoral es pot elaborar en uns dies, però no un projecte”, va comentar Alay, fent clara referència a la Coalició Reformista. “És per això que no em fan por”, va sentenciar. Els candidats que proposa l’Alternativa són 52 i Bartumeu no va escatimar elogis per als seus escollits. “Som l’únic partit que té presència a les set parròquies”, va comentar el líder, i va esmentar també que els sondejos els situen molt per sobre de la resta de formacions i com “la primera formació d’Andorra”. Segons Bartumeu, això és fruit de la planificació i el treball realitzat en els darrers quatre anys i no d’una “configuració d’última hora i presentada a dues hores de l’acabament del termini”.

D’altra banda, el líder socialdemòcrata, que va indicar que “amb això potser sorprenc la premsa”, va esmentar en la roda de premsa posterior a l’acte que des de l’Alternativa donaven molta més importància a solucionar els problemes interns del país que no pas a tancar les problemàtiques obertes amb Europa. I és que Bartumeu va voler fer entendre que al seu partit li preocupa més garantir l’accés a un habitatge digne que no pas els aspectes tècnics relatius a la sortida de la llista de paradissos fiscals de l’OCDE.

Més enllà de propòsits i entrant en termes més especulatius, Bartumeu va ser contundent a l’hora de valorar si els beneficiaria una màxima participació a les urnes. El líder va ser molt clar: “Com més participació hi hagi a les urnes, pitjor li anirà al Partit Liberal.”

Nous mètodes polítics, el porta a porta digital

Jordi Font i Rosa Gili, número 1 i 2 de la llista territorial escaldenca per l’Alternativa, van presentar ahir a la tarda el bloc de la candidatura. Presentat a la seu del partit, Gili va fer un ampli repàs dels continguts i objectius que es pretenen assolir amb la creació d’aquest bloc. Disponible a www.depenemdetu.

Com, Gili va comentar que aquest bloc neix amb la vocació de “comunicar en els dos sentits”, perquè els electors escaldencs puguin conèixer de més a prop els seus candidats, fer-los preguntes, suggeriments i conèixer de primera mà les opinions sobre els temes d’actualitat dels candidats. El líder de la territorial, Jordi Font, va indicar que es tracta d’una eina “que permet entrar a la casa dels electors”, sense utilitzar els mètodes invasius comuns, com ara el porta a porta. De fet, els dos candidats van coincidir a definir aquesta eina com el porta a porta del segle XXI. “Ens permetrà arribar als més de 4.000 electors que hi ha a la parròquia d’Escaldes-Engordany”, va comentar Gili, que va indicar que al llarg de la campanya és molt difícil visitar totes les llars i aquesta eina permetrà als electors resoldre els seus dubtes interactuant en aquest bloc.

“Volem compartir el dia a dia de la campanya amb la ciutadania”, va indicar la candidata independent, que va esmentar també que cal ser proper al ciutadà i mostrar “què fa un polític” durant una campanya electoral. El bloc funciona des de fa uns quants dies i els protagonistes van remarcar que, a diferència d’altres, seran ells mateixos qui hi escriuran, sense ajuda d’assessors.

pdf1