El PS diu que el Govern fomenta la precarietat laboral a l’administració

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Març de 2009

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El cap de llista de L’Alternativa a les properes eleccions generals, Jaume Bartumeu, considera que un dels objectius essencials de la seva formació en cas de sortir vencedors dels comicis serà la millora del clima laboral dins l’administració pública.

El polític socialdemòcrata va carregar amb duresa contra el Govern recordant conflictes com el de la mútua i va acusar-lo de fomentar “la precarietat laboral” dintre del cos de funcionaris. El líder del PS va fer aquestes declaracions després de la reunió de treball que van mantenir ahir al matí els 52 candidats que estan a les llistes presentades dilluns passat per a les eleccions del 26 d’abril.

La situació actual de la funció pública va ser un dels assumptes que va centrar la jornada, que va servir per analitzar punts del programa electoral socialdemòcrata. Bartumeu va assegurar que “volem que s’acabi la mala relació amb un Govern que s’ha acostumat a culpar els funcionaris de tots els mals del país”. El candidat de L’Alternativa a cap de Govern va deixar clar que “hem de millorar de forma substancial el clima laboral i tractar els treballadors com el que són, servidors dels ciutadans, com els polítics, i hem de treballar plegats”. Bartumeu, a més, va criticar el que entén com una precarització de les condicions laborals dels funcionaris. “Hi ha treballadors en situacions precàries i amb contractes que estan totalment fora de lloc dins l’administració”, va denunciar el líder socialdemòcrata, que va expressar la necessitat “d’arremangar-se al costat dels funcionaris i no limitar-se a donar ordres des d’un despatx”.

Recordant el passat

El cap de l’oposició va reprendre també les crítiques a Albert Pintat, de qui va voler recordar que a l’any 1991, com a conseller, no va voler ratificar a Casa de la Vall l’acord signat amb la Unió Europea. “Nosaltres vam assumir la negociació amb la comunitat i van signar el conveni, però en la votació ell es va abstenir. No hi va votar favorablement que el Govern de llavors tirés endavant aquest acord tan fonamental per a nosaltres”, va explicar Bartumeu.

El socialdemòcrata també va llançar dards al PLA i a la Coalició Reformista. “El PS té un ambient immillorable i no hem de perdre el temps a veure si ens cohesionem”, va indicar, a l’hora que va assegurar que “qui porta 14 anys governant no s’atreveix a sortir com a PLA davant els ciutadans”.

Presentat al Superior el recurs contra la llista de CR

Com s’havia anunciat, el PS va presentar ahir al migdia un recurs davant el Tribunal Superior en contra de la decisió de la junta electoral de donar com a vàlida la candidatura presentada per la Coalició Reformista a Canillo. Ara, l’òrgan judicial haurà de determinar si estima les al·legacions presentades per la formació i, per tant, anul·la la llista, o si, pel contrari, ratifica la decisió.

El presentador de la candidatura socialdemòcrata, Gerard Bàrcia, va justificar la mesura presa per la formació ja que “continuem defensant que la solució passava perquè dimitís del comú, i no pas per canviar de persona a la candidatura presentada”.

El Superior haurà de resoldre sobre el recurs en els propers dies. La Llei del règim electoral estipula que “el mateix dia de la interposició del recurs, la sala donarà trasllat a les parts interessades i al ministeri fiscal, perquè en vint-i-quatre hores formulin al·legacions. El tribunal resoldrà en el termini de quaranta-vuit hores”.

pdf3.jpg