Bartumeu denuncia situacions de precarietat dins l’Administració

Autor:
Font:
Publicat el: 15 de Març de 2009

elperioidic.gif 

Marc Rodríguez

El candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va aconseguir ahir aplegar els 52 candidats del PS i de l’Alternativa que pugnaran per erigir-se com a força governant després dels comicis generals del 26 de maig. I ho va fer a l’Art Hotel, on, després d’una sessió matinal de més de quatre hores –els candidats estaven convocats a les nou del matí–, no van poder completar tots els punts programats inicialment. Això sí, un dels punts més destacats, tal com va indicar Bartumeu a la finalització de la trobada, va ser la situació de la funció pública.

Concretament, el líder del PS va afirmar rotundament que cal “redreçar” el funcionament del personal de l’Administració, sobretot pel que fa a la necessitat de posar fi a les relacions tenses protagonitzades durant aquesta legislatura amb l’Executiu i “millorar el clima laboral”. Bartumeu va afegir-hi que l’Estat “no pot assumir el canvi necessari” si la funció pública “no està en ordre de marxa”, sentenciant també que el Govern “sempre senyala amb el dit” els funcionaris d’uns “mals” del país que no són responsabilitat seva. D’aquesta manera, Bartumeu va voler manifestar el seu compromís amb el cos de funcionaris, del qual també hi ha representants dins les files socialdemòcrates de cara als comicis, com és el cas de Bruno Bartolomé i David Ríos, que va anunciar recentment la seva renúncia a la presidència de l’Apaag.

CONTRACTES SENSE LÒGICA// D’altra banda, i també en l’àmbit funcionarial, Bartumeu va expressar a la sortida de la reunió amb els 52 candidats socialdemòcrates la necessitat de deixar enrere les nombroses contractacions “fora de tota lògica” que, segons ell, es vénen produint últimament a l’Administració. Una circumstància que agreujaria l’esmentada “precarietat laboral” i que no trobaria justificació en el l’actual context de crisi econòmica.

ELS TEMES DE TREBALL// El seminari de treball de l’Alternativa va tractar també temes relacionats amb la reforma tributària, les lleis sociolaborals, la conciliació de la vida familiar i professional i la reforma de la CASS. Uns punts d’interès sobre els quals, amb una gran participació, segons Bartumeu, es van posar sobre la taula les diferents experiències dels candidats des del punt de vista de la proximitat que permeten les parròquies.

Tot i que el tema de les relacions amb Europa no va poder arribar a temps, després que la resta d’afers van aclaparar bona part de les hores de treball, Bartumeu va recordar ahir que, després dels últims moviments de diferents països per sortir de la llista de paradisos fiscals, el PS pot dir que té “una proposta europea de solvència contrastada”.

Tot i reconèixer que el dia de la Constitució hauria de ser festiu al Principat, la jornada celebrada ahir a la capital va aplegar uns candidats dels quals Bartumeu va valorar positivament l’assistència. Per cert, el socialdemòcrata va anunciar que en el calendari especial dels candidats, la Setmana Santa s’inclourà com a laborable.

pdf3.jpg