Els treballadors de l’Escola Meritxell volen la dimissió de Sansa

Autor:
Font:
Publicat el: 12 de Març de 2009

elperioidic.gif 

Aina Mauri i Lisa

Els representants de l’Escola Especialitzada de Meritxell consideren que s’hauria de cessar el president del col.legi, Joan Sansa, ja que “ens tracta de mentiders, ens amenaça, ens crida i ens ofèn”. Així de contundent es va mostrar ahir l’assessor del col.lectiu d’empleats del centre, Joan Forner, després de la reunió mantinguda amb el candidat socialdemòcrata a cap de Govern, Jaume Bartumeu, per explicar-li la tensa situació que s’estan vivint els últims mesos.

Els treballadors van assegurar que les declaracions fetes per Sansa als mitjans de comunicació, indicant que el retard en l’aprovació del reglament era culpa de les traves interposades pel personal del centre, els havia indignat i que se sentien ofesos.

LES NEGOCIACIONS// Dilluns el Patronat de l’Escola Meritxell es va reunir amb la ministra d’Educació, Formació Professional, Joventut i Esports, Roser Bastida, en una trobada que la pròpia ministra hauria demanat amb caràcter d’urgència per informar-se de primera mà sobre la problemàtica que denunciaven els treballadors. En aquesta reunió s’hauria aprovat convocar el personal del centre per a una nova trobada, per renegociar el reglament intern de funcionament abans de la manifestació prevista per al dia 23.

La directora del centre, Carolina Serra, va posar-se en contacte amb un dels treballadors per anunciar-li la convocatòria, i aquest li hauria dit que només assistirien a la cita amb la presència de l’assessor jurídic del col.lectiu, a la qual cosa es va negar la direcció.

INNEGOCIABLE// Els treballadors van assegurar que el seu objectiu prioritari és tancar un reglament igualitari per a tots els treballadors, així com establir un calendari de negociacions, que es faci partícips els representants dels temes que la Junta Rectora tracti sobre el personal, i que se’ls doni les pertinents explicacions sobre la congelació de l’IPC dels triennis i la retenció salarial de l’1% que s’aplica a tot el personal.

Tot i estar oberts al diàleg, el col.lectiu té clar que no pensa cedir davant un reglament que perllongui les diferències entre les condicions laborals dels treballadors. El secretari general de l’USdA, Gabriel Ubach, va remarcar que “l’escola funciona gràcies als treballadors” i que s’hauria de replantejar la política econòmica del centre. “No entenem la política de contenció”, ja que, amb un pressupost de quatre milions d’euros, es congelen els salaris dels treballadors, mentre el reglament preveu un increment del nombre de directors del centre.

Forner i Ubach van explicar que el reglament proposa dos directors més –quan actualment n’hi ha vuit– que “ja estan actualment en funcions” i que, en canvi, no es respecten les condicions laborals pactades amb els treballadors –en especial, els més recents–, el contracte dels quals descriuen com a “precari”.

pdf3.jpg