Bartumeu qüestiona la legitimitat de Pintat

Autor:
Font:
Publicat el: 13 de Març de 2009

Diari d'Andorra

A. Tugas 

El cap de llista de L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va comparèixer ahir públicament per lamentar “la gran esverada internacional” que, segons ell, va provocar el cap de Govern en funcions, Albert Pintat, per l’anunci de la declaració signada dimarts passat, que segons ell “dóna una mala imatge del país, especialment del sector financer”.

Bartumeu va afirmar que el document no significava ni implicava cap mena d’acord, ja que per ell “només es tracta d’una declaració unilateral, que la podia haver signat al seu despatx, sense necessitat d’anar fins a París”. A més, va reiterar que Pintat no està legitimat per prendre una decisió com aquesta, ja que actualment és un cap de Govern en funcions i el Consell General que li donava suport ja està dissolt.

Per l’excap de l’oposició, “el senyor Pintat ha fet un ridícul aclaparador una vegada més”, ja que la “declaració unilateral” que va firmar a París és, segons Bartumeu, una còpia, punt per punt, “de la proposta del Partit Socialdemòcrata”. El cap de llista de L’Alternativa considera que ara Pintat està apropiant-se de la declaració que el PS va formular l’11 de febrer passat, en una roda de premsa, que posteriorment el cap de Govern “va rebutjar frontalment, en un acte d’arrogància extraordinari”. Els socialdemòcrates, a propòsit de la visita del representant del Copríncep francès, Christian Frémont, ja es van comprometre que el país acceptés l’intercanvi d’informació bancària davant de determinats indicis delictius, com, per exemple, de frau fiscal.

“Els treballadors del sector bancari hauran d’agrair al senyor Pintat, amb la més subtil de les ironies, que hagi decidit acceptar aquest document”, va declarar Bartumeu, que, segons va explicar, ja havia copsat les impressions d’aquests empleats abans d’elaborar la proposta que considera que ara ha estat imitada. L’únic canvi que seria una mica substancial és que “proposa un calendari nou, en el qual Albert Pintat ni tan sols hi podrà ser, per salvar els mobles de pressa i malament”.

El candidat també va lamentar que a la declaració es faci referència a projectes de llei que no s’han aprovat durant aquesta legislatura, com el de “l’impost de societats”, de “la imposició sobre el rendiment dels comptes dels no residents” i de “l’impost sobre el valor afegit”. “Això és una falsedat com un temple”, va declarar Bartumeu de forma vehement, “ja que aquests textos mai no han passat per les mans de ningú del Consell General. Ni tan sols han sortit del despatx de l’edifici administratiu”.

pdf3.jpg