Bartumeu lamenta que els partits no apostin per un “pacte d’Estat”

Autor: MARC ROMERO
Font: DIARI D'ANDORRA
Publicat el: 9 d'Octubre de 2022

El president de Progressistes–SDP, Jaume Bartumeu, va lamentar ahir després del Consell Nacional de la seva formació que les formacions polítiques del Principat no comparteixin la seva visió en relació amb la necessitat de crear un “pacte d’Estat que després de les eleccions esdevingués en un govern de concentració”.

Bartumeu, que ha estat mantenint reunions amb les diferents formacions des de l’estiu, va apuntar ahir que per afrontar l’impacte de la inflació en el cost de la vida o l’acord d’associació per la Unió Europea seria necessari “un govern d’unitat”.

Tanmateix, l’excap de Govern va assenyalar que “hem constatat amb preocupació que més que mai hi ha un batibull de personalitats que responen a interessos de famílies ideològiques molt constatades”. A més, Bartumeu va assegurar que amb la situació que ha d’afrontar el país “és un error no apostar per aquest pacte d’estat; hi ha persones en el món de la política que viuen tancades al seu despatx i no trepitgen el carrer”, va asseverar. Així i tot, Bartumeu no va voler confirmar si finalment SDP es presentarà en solitari als propers comicis.

D’altra banda, el Consell Nacional de la formació també va abordar ahir la problemàtica de l’habitatge que afronta el país. En aquest sentit, el partit presentarà en quinze dies la seva “contraproposta” en matèria d’habitatge. “L’especulació que ha portat la inversió estrangera, promoguda per DA, ha convertit l’habitatge en un actiu financer per especular, una idea que topa amb el mandat constitucional”, va sentenciar Bartumeu, que va recordar que el 2019 la seva formació ja va proposar construir blocs a preu regulat en un terreny públic de Santa Coloma.