Bartumeu avança “problemes greus” si no “ens movem”

Autor:
Font:
Publicat el: 14 de Febrer de 2009

Diari d'Andorra

G. P.

La reunió amb Christian Frémont no va fer variar “ni una coma ni un punt” l’opinió que el cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, ja havia expressat en una declaració pública a Casa de la Vall dimecres passat.

Pel candidat socialdemòcrata a cap de Govern, la visita del representant del Copríncep francès no fa sinó confirmar que “la situació és molt greu” i que el marge de negociació que ara té Andorra “és poc o cap”. El líder del PS va manifestar la necessitat de “moure la qüestió” i encarar el problema, “no amb reformetes ni pedaços, com fa el senyor Albert Pintat”, sinó “amb una clara voluntat de transparència”. En cas contrari, Bartumeu va pronosticar que “Andorra tindrà molts problemes”.

El ja confirmat cap de la futura llista nacional socialdemòcrata va remarcar davant Frémont que la intenció del seu partit és, en cas de victòria electoral, “a partir del 27 d’abril encetar negociacions amb els països veïns” per buscar acords similars al que ja té Suïssa amb França, que garanteixi “una transparència via intercanvi d’informació administrativa”.

Bartumeu va remarcar la urgència de fer passos endavant recordant que “si no hi hagués eleccions, els terminis serien uns altres”, però va expressar la confiança que “els nostres interlocutors, que durant quatre anys han vist com Pintat els enganyava, poden prendre paciència fins al 27 d’abril”. Això sí, el líder del PS va deixar clar que és “conscient que si després de les eleccions s’arribés al juny sense moure’s en la bona direcció, els problemes per a Andorra serien terribles”

pdf1