Bartumeu acusa Pintat d’intentar enganyar sobre els acords de doble imposició fiscal

Autor:
Font:
Publicat el: 27 de Gener de 2009

Diari Mes Andorra  

Pere Moliné 

«El candidat liberal Albert Pintat continua intentant enganyar l’opinió pública i els interlocutors internacionals d’Andorra. Tothom sap, dins i fora d’Andorra, que, per començar a negociar un conveni de doble imposició, Andorra ha d’haver aprovat i aplicat primer una reforma tributària que comporti la imposició sobre els beneficis de les societats mercantils, les empreses i els professionals independents».

Així va resumir el candidat a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, la seva opinió respecte a les negociacions del Govern per arribar a acords de doble imposició fiscal amb els països veïns. Aquestes afirmacions les va realitzar ahir a Madrid on es va reunir amb la directiva del PSOE, incloent el vicesecretari general d’aquesta formació política, José Blanco.

Bartumeu va basar aquestes contundents afirmacions en el fet que de les reunions amb els socialistes espanyols es desprenia la conclusió que «la pretensió del candidat liberal, Albert Pintat, de demanar al Govern espanyol l’inici d’una negociació per avançar en un conveni de doble imposició és una barbaritat tècnica i política en la mesura que els convenis de doble imposició exigeixen com a requisit previ indispensable que cadascuna de les parts disposi d’una normativa fiscal homologable. No cal dir que no és el cas d’Andorra avui». Jaume Bartumeu va voler afegir sobre aquesta qüestió que «tothom sap també a Andorra que els liberals van fer campanya l’any 2005 assegurant que mai plantejarien un impost directe i que encara avui no han publicat ni presentat als agents econòmics cap reforma tributària en aquest sentit. Una diferència radical amb el que sí que hem fet els socialdemòcrates, que fa mesos que hem presentat la nostra proposta».

El PS critica «la manipulació» de la data electoral

Jaume Bartumeu va criticar que el cap de Govern, Albert Pintat, «manipuli el calendari el calendari electoral en base als seus interessos com a candidat» i va lamentar que l’actual cap de Govern encara no hagi donat a conèixer la data de les eleccions, tot i que sigui la seva responsabilitat màxima. La crítica va sorgir durant l’anàlisi que de la situació política del país va fer durant la reunió amb el vicesecretari del PSOE, José Blanco. Aquestes declaracions s’afegeixen a les que va fer el candidat a cap de Govern per Andorra pel Canvi, Eusebi Nomen, durant la seva primera presentació pública. El número 1 d’Andorra pel Canvi va dir que «la persona que ha de decidir el dia de les eleccions s’ho pren com una cursa i ens amaga la data fins a l’últim moment. Crec que s’hauria de deixar de jugar sobre aquesta qüestió. Cal treballar d’una altra manera».

pdf3.jpg