Bartumeu creu que és difícil un acord amb Espanya

Autor:
Font:
Publicat el: 27 de Gener de 2009

BonDia

Redacció

El secretari general del Partit Socialdemòcrata (PS) i candidat a cap de Govern, Jaume Bartumeu, va mantenir aquest dilluns un seguit de reunions amb responsables de la direcció del PSOE.

En el transcurs d’aquestes trobades el candidat socialdemòcrata va tractar la situació actual de les relacions d’Andorra amb la Unió Europea, tenint en compte, també, que el mes de juny vinent hi ha eleccions al Parlament Europeu i posteriorment es renovarà la Comissió Europea, i també va assenyalar la complicació tècnica de la negociació d’un conveni de doble imposició amb Espanya.

Així, des del PS conclouen que les reunions mantingudes per Bartumeu i el seu equip posen de manifest que la pretensió d’Albert Pintat de “demanar al Govern espanyol l’inici d’una negociació per avançar en un conveni de doble imposició és una barbaritat tècnica i política”, ja que això representa, necessàriament, que “cadascuna de les parts disposi d’una normativa fiscal homologable”. En aquest sentit, Bartumeu va afirmar que “el candidat liberal continua intentant enganyar l’opinió pública i els interlocutors internacionals d’Andorra”.

Bartumeu es va reunir amb la secretària de Política Internacional i Cooperació de la Comissió Executiva Federal del PSOE i diputada per Madrid, Elena Valenciano, a qui va exposar que la proposta d’un acord d’associació amb la Unió Europea que defensen els socialdemòcrates “és cada cop més àmpliament acceptada pels sectors econòmics i la societat civil andorrana”.

En aquest sentit, Bartumeu va remarcar que fins i tot la titular d’Afers Exteriors ha reconegut fa poc el que ja fa “cinc anys” que manifesta el PS, que “l’acord de cooperació que va signar el Govern liberal és buit de contingut i no suposa cap avenç important pel treball dels joves i dels professionals andorrans a Europa ni permet a les empreses treballar i comerciar des d’Andorra amb la Unió Europea”. Bartumeu també va mantenir una trobada amb el vicesecretari general del PSOE, José Blanco, en el transcurs de la qual van analitzar la situació política dels dos països.

pdf1