Bartumeu critica que Pintat manipuli el calendari dels comicis en base als seus interessos electorals

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Gener de 2009

Agència de notícies ANA

Marta Tort

El candidat a cap de govern pel Partit Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, ha criticat que Albert Pintat ‘manipuli el calendari electoral en base als seus interessos com a candidat’, i ha lamentat que l’actual cap de Govern encara no hagi donat a conèixer la data de les eleccions, tot i que sigui la seva responsabilitat màxima.

La crítica ha sorgit durant l’anàlisi que de la situació política del país que ha fet durant la reunió amb el vicesecretari del PSOE, José Blanco. Durant el seu viatge a Madrid, Bartumeu també s’ha trobat amb la secretària de política internacional i diputada al Senat, Elena Valenciano, amb qui han tractat les relacions entre Andorra i Europa.

Bartumeu ha explicat a l’ANA que ha donat a conèixer a Valenciano el plantejament del PS de les relacions que ha de tenir Andorra amb la UE, així com la seva proposta d’un acord d’associació amb la Unió Europea, que segons Bartumeu ‘és cada cop més àmpliament acceptada’ pels sectors econòmics i la societat civil andorrana. També han parlat de la propera renovació del parlament europeu, i amb quines perspectives es podrà encarar la relació amb Europa a partir d’aquest canvi. D’altra banda, l’equip de campanya de Jaume Bartumeu també ha mantingut reunions amb diferents representants del PSOE per parlar de qüestions econòmiques i de comunicació.

Després de les reunions, Bartumeu ha dit que la pretensió del candidat libertal de demanar que el govern espanyol inicii una negociació per avançar en un conveni de doble imposició és ‘una barbaritat tècnica i política’, perquè primer cal que les dues parts disposin d’una normativa fiscal homologable. En aquest sentit, ha afegit que primer cal aplicar una reforma tributària que comporti la imposició sobre els beneficis de les societats mercantils, les empreses i els professionals independents.

pdf3.jpg