Bartumeu retreu a Pintat que Bartumeu retreu a Pintat que d’acords de doble imposició

Autor:
Font:
Publicat el: 27 de Gener de 2009

Diari d'Andorra

Redacció 

El cap de llista del Partit Socialdemòcrata a les eleccions generals vinents, Jaume Bartumeu, va visitar ahir la seu del PSOE a Madrid, on va reunir-se amb el vicesecretari general, José Blanco, amb el qual van analitzar l’estat actual de les relacions entre Espanya i Andorra.

Després de la trobada, el líder de L’Alternativa va mostrar-se molt crític amb la política del Govern en matèria de relacions internacionals, i especialment a l’hora de valorar un possible acord en matèria de doble imposició, opció que, segons va explicar, és ara mateix inassumible per a Andorra.

“El candidat liberal continua intentant enganyar l’opinió pública i els interlocutors internacionals”, va assegurar Bartumeu, que va retreure a Pintat que “per començar a negociar un conveni de doble imposició, Andorra ha d’aprovar i aplicar una reforma tributària que comporti la imposició sobre els beneficis de les societats mercantils, les empreses i els professionals independents”. El conseller socialdemòcrata va voler recordar que “el PLA va fer campanya el 2005 tot assegurant que mai no plantejaria un impost directe i, encara avui, no ha presentat cap reforma en aquest sentit”. El futur cap de llista a les generals va remarcar que “aquesta és una diferència radical amb nosaltres, que fa mesos que hem presentat una proposta”.

Durant la seva visita a Madrid, Bartumeu també va trobar-se amb la diputada socialista i, a la vegada, secretària de política internacional i cooperació de l’executiva del PSOE, Elena Valenciano. El president del grup socialdemòcrata va exposar la proposta d’acord d’associació amb la Unió Europea que defensa el PS, una iniciativa que, segons va afirmar “cada cop és més acceptada pels sectors econòmics i la societat civil”.

pdf1