Bartumeu i Sócrates avaluen la situació dels portuguesos

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Desembre de 2008

Diari BonDia

Redacció 

Aprofitant la presència a Madrid, on estan participant en el consell del Partit dels Socialistes Europeus (PES), el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, i la presidenta del PS, Mariona González, es van reunir amb el primer ministre de Portugal, José Sócrates, amb qui van avaluar la situació de la comunitat portuguesa al Principat.

Així mateix, Bartumeu també va parlar amb Martine Aubry, nova líder dels socialistes francesos i, durant el migdia de dilluns, el candidat del PS a les eleccions generals de l’abril vinent es va entrevistar amb José Blanco, vicesecretari general del PSOE, amb qui es van emplaçar per a una propera trobada.

D’altra banda, els dirigents socialdemòcrates van continuar també els contactes amb els socialistes suïssos en l’àmbit de la problemàtica financera i dels paradisos fiscals. En aquest sentit, Bartumeu en va parlar amb Walter Shutter, membre del secretariat internacional del Partit Socialista Suís, en la línia de col·laboració i intercanvi d’experiències que es fa refermar a l’octubre, durant la participació del candidat del PS al darrer congrés del Partit Socialista Suís.

Així mateix, i en el transcurs dels dos dies de consell del PES, Bartumeu ha tingut també l’oportunitat de mantenir converses en relació amb la situació andorrana amb parlamentaris europeus espanyols, com són Carlos Carnero, Miguel Ángel Martínez i Javier Moreno, i francesos com Henri Weber.

Quant al desenvolupament del consell, el PES va adoptar el manifest que tots els partits socialistes europeus defensaran en la campanya de les eleccions europees de l’any vinent, text que defensa cinc grans reptes, com són el rellançament de l’economia i la prevenció de noves crisis financerse; la nova Europa social; la transformació d’Europa com una gran força contra el canvi climàtic, el desenvolupament d’una política europea efectiva en matèria migratòria, i fer que Europa jugui un rol en la pau, la seguretat i el desenvolupament.

pdf3.jpg