El PS entrarà per la via d’urgència preguntes pel ‘contracte Minoves’

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Desembre de 2008

Diari d'Andorra

T. Solanelles 

El grup socialdemòcrata entrarà avui, com a mínim, una pregunta, amb algunes repreguntes incloses, sobre el contracte Minoves.

Així, i en fer-ho per la via d’urgència, les qüestions que es plantegin seran les primeres a debatre’s durant la sessió de control de l’exercici del Govern de demà. Entre d’altres coses, els socialdemòcrates volen saber si hi ha més acords entre l’administració central i d’altres funcionaris com els que va firmar l’actual ministre de Cultura i Turisme el 1998. I també voldrien que l’executiu aclarís en quantes ocasions i per quin motiu s’ha anat confirmant com a vàlid el pacte subscrit.

Fonts properes al PS van assegurar ahir que, d’entrada, volen comprovar que la còpia del contracte que han rebut arran d’una demanda d’informació del conseller general Víctor Naudi correspongui al que realment es va signar. Malgrat que hi ha pocs dubtes que així és, el document que els ha estat tramès no està firmat. També demanaran a l’executiu sobre la seva posició. I si pensen denunciar el contracte per unes suposades clàusules abusives atesa la situació actual de la funció pública.

SOCIALISTES EUROPEUS
D’altra banda, la presidenta del PS, Mariona González, i el president del grup parlamentari, Jaume Bartumeu, han assistit els dos primers dies de la setmana a la reunió del Consell del Partit dels Socialistes Europeus.

Durant els dos dies d’estada a Madrid, on s’ha fet la trobada, la delegació del PS ha mantingut nombroses entrevistes i contactes bilaterals. González i Bartumeu es van reunir amb José Sócrates, primer ministre de Portugal, amb el qual van parlar de la situació de la comunitat portuguesa a Andorra. També van conversar amb la francesa Martine Aubry, amb el suís Walt Shutter i els espanyols Carlos Carnero, Ángel Martínez i Javier Moreno.

pdf1