Bartumeu retreu al Govern les formes en la llei del comerç

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Novembre de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va mantenir ahir al matí una reunió amb el president de la Cambra de Comerç, Francesc Pallàs, i amb la directora de l’organisme, Pilar Escaler. Dos van ser els temes que van centrar la trobada: la polèmica per l’ampliació dels horaris comercials i el projecte de llei del comerç, a tràmit ara al Consell General.

El líder del PS va mostrar-se molt crític amb la precipitació que, al seu parer, acompanyaria l’estudi del text i la seva aprovació, si finalment es tanca aquesta legislatura.

Bartumeu va deixar clar que des de la seva formació es considera aquesta legislació com a “necessària i urgent”, però també va manifestar el seu desacord amb les formes de fer de l’executiu. “Aquesta llei no es pot tractar amb aquesta improvisació i falta de consens”, va retreure el futur candidat de L’Alternativa a cap de Govern.

El parlamentari socialdemòcrata considera que “no es pot admetre que un text d’aquesta importància ens arribi en un moment on la prioritat és el pressupost i que s’hagi de tractar de pressa i malament”. Bartumeu es va comprometre que, en cas de victòria electoral, “la llei del comerç serà dels primers temes de la legislatura i es tractarà amb responsabilitat i serietat amb els agents socials implicats”.

D’altra banda, el president del principal grup de l’oposició també va retreure al Govern la decisió d’ampliar els dies que els comerços podran tancar a les nou de la nit. “És un canvi que perjudica la conciliació de la vida laboral i familiar”, va assegurar, a més d’afirmar que “són els grans magatzems qui més han pressionat”. També va mostrar-se totalment contrari a la possibilitat que les botigues puguin obrir el dia de la Constitució.

pdf1