L’Alternativa defensa la creació d’una llar d’acollida

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Novembre de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El Partit Socialdemòcrata va mostrar-se ahir força crític amb la política del Govern a l’hora d’afrontar la xacra que representa la violència de gènere. El principal grup de l’oposició considera que “la resposta que es dóna no és l’adequada” i que “s’està lluny d’afrontar el problema de manera efectiva”.

Un dels principals aspectes que des de la formació es retreu a l’executiu és la negativa a crear una llar d’acollida, mesura que, van recordar des del PS, està especialment recomanada des del Consell d’Europa.

“És ridícul que es digui que no s’ha demanat. Es tracta d’un tema de voluntat política i que denota una gran falta de sensibilitat”, va denunciar la consellera general i presidenta del partit, Mariona González, que també va recordar que “al pressupost s’ha reduït la partida destinada a l’atenció de les dones maltractades en un deu per cent”.

De la seva banda, el futur cap de llista nacional i candidat a cap de Govern per L’Alternativa, Jaume Bartumeu, va desglossar els quatre punts que, en cas de guanyar les eleccions generals, centrarien la política socialdemòcrata per lluitar contra la violència domèstica. Així, la creació d’una llar o pisos d’acollida seria un dels aspectes centrals, juntament amb l’elaboració d’una llei específica per combatre aquesta greu problemàtica. A més, des del PS també es proposaria la creació d’una secretaria d’igualtat, que dependria directament del ministeri de Presidència, i s’avançaria en la promulgació d’una llei d’igualtat perquè “volem un país sense discriminacions”, segons va assegurar el president del grup parlamentari.

pdf1