Bartumeu es compromet a la Cambra a fer de la llei de Comerç una prioritat

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Novembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

Iago Andreu 

El candidat de l’Alternativa a les properes eleccions generals, Jaume Bartumeu, es manté ferm en la seva negativa a debatre el projecte de llei del Comerç en aquesta legislatura per “manca de temps”, però ahir es va comprometre davant la Cambra de Comerç a prioritzar l’aprovació de la tan esperada llei només començar la propera legislatura, sempre que el PS guanyi les eleccions, és clar.

“El nostre compromís és que entre les primeres prioritats de la propera legislatura hi figuri l’aprovació de la llei del Comerç”, va afirmar Bartumeu poc després de la reunió que va mantenir ahir al matí amb el president de la Cambra, Francesc Pallàs, i la directora de l’entitat, Pilar Escaler. La proposta del candidat socialdemòcrata passa per tractar l’assumpte en una “taula de concertació amb els agents econòmics i socials”, tenint molt en compte la veu del sector i la dels treballadors.

Aquesta va ser la resposta de Bartumeu quan els responsables de la Cambra van explicar-li que feia tres anys que estaven treballant amb l’Executiu en el text que aquesta tardor va arribar al Consell General per a la seva aprovació. “Nosaltres l’hem rebut a l’octubre i no es pot tramitar a un mes de Nadal quan la prioritat és el projecte de llei del pressupost, per molt que el Govern vulgui prorrogar l’agonia de la legislatura”, va afirmar Bartumeu. La conclusió del líder de l’Alternativa és que “la llei del Comerç és necessària i urgent”, però que cal “una llei del Comerç amb seny”.

El candidat socialdemòcrata, acompanyat pel conseller general Jordi Font no va fer sinó tornar a qualificar de “precipitada” la regulació que ara vol emprendre l’Executiu liberal, per bé que aquest cop es va comprometre a donar prioritat a l’assumpte passats els comicis.

pdf1