Bartumeu: “El canvi demostra que no paren d’equivocar-se”

Autor:
Font:
Publicat el: 2 de Novembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

Enric Guinart

Tot i que encara prefereixen no entrar a valorar a fons les modificacions que planteja al Grup Parlamentari Liberal a la llei d’Inversions Estrangeres, des del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i des de Renovació Democràtica (RD) critiquen que després d’anys per tirar endavant una legislació que és l’emblema del Govern que lidera Albert Pintat, abans de la seva entrada en vigor, el propi Grup de la majoria s’hagi vist obligat a introduir-ne canvis per problemes d’interpretació que podrien sorgir amb el redactat actual.

Així, el president del Grup Socialdemòcrata i líder de l’Alternativa, Jaume Bartumeu, assegura que la proposició de llei dels liberals “és una demostració que no paren d’equivocar-se”, ja que “pretenen legislar de pressa i amb una tecnicitat dubtosa i les proves és que ho fan malament”. A més, el candidat a cap de Govern pel PS ironitza que “la llei que havia de ser el moll de l’ós de la política del senyor Pintat és l’evidència primera que és el fracàs de la seva política”.

De la seva banda, el conseller adscrit de RD, Ricard de Haro, encara que assumeix que “tot el que puguem arreglar doncs arreglem-ho”, sentencia, amb la mateixa línia que Bartumeu, que “demostra una vegada més que no saben ni el que volen”. Igualment, i a primer cop d’ull, el polític escaldenc té certs dubtes davant la proposta dels liberals que tota inversió estrangera directa requereixi d’autorització governament: “Que tot hagi de passar pel Govern em fa por i no m’agrada, ja que s’ha de veure en base a quins criteris es fa aquesta autorització”.

CDA+21 NO HO VEU MALAMENT// En canvi, el president del Grup CDA+S21, Enric Tarrado, encara que es vol analitzar el text, no veu malament la proposició de llei: “Tot i que per mi ja estava clar, és una modificació d’aclariment perquè jurídicament hi ha alguns problemes, però en el fons de la llei no canvia res”.

pdf3.jpg