Comunicat de premsa relatiu a l’assistència al congrés del Partit Socialista Suís, a Aarau

Autor:
Font:
Publicat el: 26 d'Octubre de 2008

logopartitsocialdemocrata 

JAUME BARTUMEU ASSISTEIX AL CONGRÉS DEL PARTIT SOCIALISTA SUÍS

Ha mantingut una reunió de treball amb la direcció del PSS per analitzar les respectives relacions de Suïssa i d’Andorra amb la Unió Europea.

Continuant els contactes mantinguts fins a la cloenda de la sessió del dissabte del congrés del PSS, Jaume BARTUMEU ha mantingut una reunió de treball amb diversos responsables del grup parlamentari i de la direcció del Partit Socialista Suís.

La trobada ha estat destinada a confrontar i comparar les respectives posicions de Suïssa i d’Andorra en relació a la crisi mundial de l’activitat financera i bancària. De manera especial s’ha parlat de la política actual de l’OCDE i la Unió Europea adreçada a bandejar els països que, pel fet de no mantenir una transparència suficient, no admetem l’intercanvi d’informació administrativa a la demanda dels països que persegueixen l’evasió fiscal. S’ha tractat també de les dificultats de preservar el secret bancari que apareixen en l’escena internacional a partir de les reunions de la Unió Europea i de l’OCDE que s’han desenvolupat en els darreres dies.

La delegació dels socialistes suïssos ha estat encapçalada per la parlamentària Hildegard FASSIER-OSTERWALDER, consellera nacional i presidenta de la Comissió d’Economia i Tributs del Consell Nacional de la Confederació Helvètica. Han participat també a la reunió Peter HUG, secretari internacional del PSS, Walter SHUTER, president de la secció PS Suïssa internacional i membre de la presidència del Partit Socialista Europeu i Stefan HOSTETTLER, secretari d’economia, finances i agricultura del PSS.

En acabar la reunió, Jaume BARTUMEU ha declarat: “Els socialistes suïssos i els socialdemòcrates andorrans compartim una mateixa voluntat: fer que els nostres països siguin uns interlocutors fiables de la Unió Europea. La confiança entre els nostres països i la Unió Europea és necessària per consolidar el nostre futur econòmic i social.”

Oficina del Candidat del PS

Aarau, 26 d’octubre del 2008

pdf3.jpg