Bartumeu titlla de “frau” el projecte de Cinca

Autor:
Font:
Publicat el: 24 d'Octubre de 2008

Diari d'Andorra

Aleix Tugas/ Toni Solanelles

El candidat a cap de Govern pel Partit Socialdemòcrata i cap de l’oposició, Jaume Bartumeu, va criticar ahir a la tarda el projecte que volia engegar Jordi Cinca.

El líder del PS va deixar clar a qui es referia en afirmar que “candidatures suposadament transversals basades en noms propis, i no en fets, podrien ser, o podrien haver estat, un frau a la ciutadania”. A més, ho va explicar just després que se li preguntés per la renúncia anunciada per Cinca el dia anterior.

Bartumeu va mostrar-se convençut que la política “l’han de definir els partits d’àmbit estatal”, en una roda de premsa que, en principi, havia de servir per explicar què havia donat de si la junta de presidents, però que, finalment, va servir per parlar d’altres temes. A la vegada, va reiterar que el programa del PS “és una proposta sòlida”, i que és l’únic que realment discuteix les decisions del Govern.

“Entenc que hi ha altres formacions que tenen dret a participar en les eleccions”, hi va afegir Bartumeu, “però els ciutadans volen propostes concretes”. En aquest sentit, va afirmar que no n’havia vist en altres partits que no fossin el PLA o el PS. “El que és clar és que si es vol fer política no pot fer-se sis mesos abans de les eleccions”, va sentenciar.

El cap de l’oposició va aprofitar la compareixença per parlar de l’esmena a la totalitat que va presentar per les mesures anticrisi. El dia 30 el Consell General la votarà i Bartumeu va recordar que donar suport a les propostes del Govern equival a defensar el projecte liberal.

Pujal i Tarrado

El presidents del Partit Liberal (PLA), Enric Pujal, i el del Centre Demòcrata (CDA), Enric Tarrado, van manifestar-se, ahir, de manera molt col·lateral respecte de l’abandonament de Jordi Cinca. Pel dirigent liberal, “era un projecte que no es veia clar. De fet, jo tenia tots els dubtes que aquesta plataforma tirés endavant perquè no he vist mai qui hi havia al darrere”. Pel centrista, el “pas” que havia de fer Cinca “era molt important”. I com que “era una cosa que havia volgut fer sol no hi tinc res a dir més enllà de respectar la seva opinió”.

El líder del PS rebutja pagar per usar els túnels

El cap de l’oposició també es va pronunciar sobre el debat pel finançament dels túnels, aplicant el pagament d’una vinyeta a l’estil helvètic. Bartumeu no considera que sigui un bon sistema per aplicar al Principat, ja que “Andorra malauradament no és Suïssa”. Va recordar que el que cal és atraure gent, “en comptes de fer-la pagar per entrar al país”, i que, en tot cas, “és un mal moment per plantejar-ho”. També es va referir a les declaracions del ministre Xavier Jordana, que dimecres va contradir públicament la proposta del titular de Finances, Ferran Mirapeix. “El fet que ara es barallin entre ells demostra el desordre que impera a la barca liberal”, va declarar. Així mateix, va criticar que amb els peatges a l’ombra s’hagi fet un pressupost “poc sincer”.

pdf3.jpg