Bartumeu diu que no es pot començar a fer política sis mesos abans dels comicis

Autor:
Font:
Publicat el: 24 d'Octubre de 2008

Diari Mes Andorra  

Pere Moliné 

«Si es vol fer política no es pot començar ni 15 dies ni 6 mesos abans dels comicis».

Tot i eludir parlar directament de la plataforma de Jordi Cinca, el líder del PS, Jaume Bartumeu, va referir-se així al fracàs d’aquesta aposta. El candidat a cap de Govern per l’Alternativa va afegir que «entenc que la política a Andorra s’ha de fer partint dels partits».

D’altra banda, va assegurar que només hi ha dues alternatives clares de govern. «Hi ha per tant un projecte clar, que és el nostre i l’altre, el liberal, que està esgotant el seu cicle de govern», va dir. Sobre això va dir que la proposta del ministre de Finances, Ferran Mirapeix, de fer pagar els usuaris de les carreteres del país i el seu rebuig per part del titular d’Ordenament Territorial, Xavier Jordana, era una mostra evident de la divisió de l’Executiu. Segons Bartumeu, «primer el grup parlamentari i el Govern es van barallar pel vial de Sant Julià i ara ja es discuteixen entre els propis membres de l’Executiu».

Bartumeu va assegurar respecte a la proposta de Mirapeix que «un comerciant em deia que volíem portar gent ja que hi ha menys turistes i ara proposen que paguin 20 euros».

D’altra banda, el líder del PS va confirmar que tenien clar que l’esmena a la totalitat de la llei de mesures urgents que es debatrà a la sessió del consell general de dijous de la setmana vinent seria rebutjada pels liberals. El president del grup parlamentari liberal, Jordi Jordana, va confirmar que hi votarien en contra. Jordana va argumentar aquest rebuig en el fet que el text alternatiu presentat pel PS era molt semblant a la llei entrada pel Govern.

pdf3.jpg