Bartumeu: “Si es vol fer política, no es pot fer amb 15 dies”

Autor:
Font:
Publicat el: 24 d'Octubre de 2008

El Periodic d'Andorra 

Enric Guinart

De la mateixa manera que quan es va fer públic que Jordi Cinca planejava tirar endavant una opció política al marge del PS quan encara n’era militant, el president del Grup Parlamentari Socialdemòcrata i candidat del PS a les eleccions, Jaume Bartumeu, se’n va voler mantenir al marge, un cop l’exconseller i ja exmilitant dels socialdemòcrates ha desestimat la citada opció, el líder de l’Alternativa prefereix no fer-ne grans valoracions, però sí que envia escuets missatges que deixen ben clar que no comparteix en absolut el camí triat per Cinca.

Així, el polític de la capital va destacar ahir, en primer lloc, que “la política s’ha de fer des de la responsabilitat” d’uns “equips polítics d’àmbit estatal” per afegir-hi que “intentar forçar abans de les eleccions opcions transversals basades no tant en les idees sinó en les persones, podria haver estat un frau als electors”. A més, el màxim dirigent de l’Alternativa va cloure que “si es vol fer política, no es pot fer ni en 15 dies ni sis mesos abans de les eleccions”, sinó que “es necessita constància i un equip fort”. I és que davant vies com les plantejades, Bartumeu va insistir que “en una situació de crisi, el que agrairan els ciutadans és que hi ha una alternativa de Govern seriosa i amb solvència contrastada”.

LES MESURES ANTICRISI// D’altra banda, Bartumeu també es va referir a l’esmena a la totalitat amb text alternatiu al projecte de llei de mesures de reactivació econòmica plantejada pels socialdemòcrates i que es debatrà en la sessió prevista per dijous vinent. Més concretament, el líder de l’Alternativa va explicar que a la Casa de la Vall es plantejarà un debat entre les “mesures de la dreta conservadora que no reactivaran res” i la proposta del PS, que busquen un impacte “social” i que ofereixen “un suport a les empreses i professionals del país”. Bartumeu va destacar que els que votin en contra de la proposta dels socialdemòcrates estaran “confirmant que no estaran per un debat, sinó a disposició del Partit Liberal”.

pdf3.jpg