Bartumeu: “Si es vol fer política, no es pot fer 6 mesos abans de les eleccions”

Autor:
Font:
Publicat el: 24 d'Octubre de 2008

Diari BonDia

Marc Segalés

El president del grup parlamentari socialdemòcrata i candidat del PS a cap de Govern de cara a les eleccions generals de la primavera vinent, Jaume Bartumeu, va voler evitar aquest dijous pronunciar-se sobre la renúncia de l’exconseller general Jordi Cinca a tirar endavant la plataforma ciutadana.

Tot i així, no es va poder estar de destacar que “si es vol fer política no es pot fer ni 15 dies ni 6 mesos abans de les eleccions”.

I és que per Bartumeu, que va recordar que ja no es va pronunciar quan Cinca va abandonar el projecte socialdemòcrata – motiu pel qual tampoc no es vol pronunciar ara que l’exparlamentari “abandona la plataforma”- la política al país “s’ha de fer des de la responsabilitat” dels equips de persones emparades sota el paraigua d’un partit nacional.

En aquest sentit, Bartumeu, que va fer evident el seu rebuig al fet que abans de les eleccions s’intentin “forçar candidatures transversals” més de persones que ideològiques, va defensar la proposta política “sòlida” dels socialdemòcrates en el marc de l’Alternativa.

I és que sense voler parlar de bipartidisme, el candidat a cap de Govern del PS va reiterar que al país hi ha dos opcions polítiques molt clares, “no només en el terreny ideològic sinó també en el model social”, i es va mostrar convençut, des del “màxim respecte” per les altres forces extraparlamentàries que concorreran als comicis, que els ciutadans tenen molt clara quina és la força que governa i quina és l’alternativa a aquest govern.

En aquest sentit, Bartumeu, que va incidir que el bipartidisme només “pot quedar o no consolidat” la nit del diumenge que se celebrin les eleccions, es va mostrar convençut que la sessió del Consell General de la setmana vinent, en què es debatrà l’esmena a la totalitat amb text alternatiu presentada pel grup socialdemòcrata al projecte de llei de mesures de reactivació econòmica, servirà novament per fer palesa la confrontació dels dos grans projectes polítics.

pdf3.jpg