Bartumeu denuncia la tardança a ser informat que el ‘cas Papers’ s’ha arxivat

Autor:
Font:
Publicat el: 9 d'Octubre de 2008

Diari Mes Andorra  

Pere Moliné 

El líder del partit socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va informar que finalment havien rebut de forma oficial la notificació que la Fiscalia havia arxivat la querella pel cas Papers.

Va afegir que això havia estat així perquè després d’assabentar-se informalment van fer una demanda a Sindicatura sobre aquesta qüestió i fa unes setmanes van rebre la documentació pertinent en què hi havia la denúncia original i l’arxivament per part de la fiscalia. Diversos comentaris apareguts al butlletí Papers del Partit Socialdemòcrata del gener del 2007 van provocar que el Govern presentés una querella per difamació i que agents de la policia es presentessin a la seu del PS. Bartumeu va resumir la situació dient que «ens vam assabentar per una roda de premsa que hi havia una querella, però no se’ns va notificar i ara ens assabentem que la querella ha estat arxivada perquè ho hem demanat».

Bartumeu també va fer referència al fet que el cap de Govern, Albert Pintat, va enviar una carta a la Sindicatura sobre aquesta qüestió. A la carta el cap de Govern afirmava que el líder del PS tenia un interès ocult per demanar una notificació de la denúncia que ja tenia, cosa que Bartumeu va dir que era incorrecta. Segons el líder del PS, Pintat també deia a la mateixa missiva que el Síndic acceptava massa preguntes. Per a Bartumeu, s’ha dubtat de la seva honorabilitat i no s’ha respectat la Sindicatura.

D’altra banda, el PS retirarà una pregunta a la sessió del Consell General d’avui respecte a com s’havia complert un acord del parlament sobre una declaració de la UE sobre la situació del Tibet. Bartumeu va afirmar que el Govern ja havia informat sobre aquest acord al Consell General i, per tant, no era necessària la pregunta. A més, el Grup parlamentari socialdemòcrata ha introduït noves preguntes per a aquesta sessió. Així es demanarà respecte l’evolució de les obres de condicionament de la duana de Sant Julià de Lòria, l’aplicació de la Carta Social Europea per part del Principat, els retards dels pagaments per part del Govern a diversos empresaris i el procediment de la duana per colorar el gasoil.

pdf3.jpg