Bartumeu acusa Pintat de “menystenir la Sindicatura”

Autor:
Font:
Publicat el: 9 d'Octubre de 2008

Diari BonDia

Maria Baró

Tot i que la denúncia que el Govern va presentar a la fiscalia per algunes de les manifestacions recollides en el butlletí del Partit Socialdemòcrata, PaperS, va quedar arxivada perquè es va considerar que no hi havia indicis de criminalitat, el cas encara cueja.

I és que segons va explicar aquest dimecres el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, el màxim responsable de l’executiu, Albert Pintat, va dubtar si la Sindicatura havia d’entregar la documentació de la denúncia feta pel Govern i la resolució de la fiscalia, que Bartumeu va sol·licitar a través de l’article 5 del Reglament del Consell General.

En aquest sentit, el candidat socialdemòcrata a cap de Govern per a les properes eleccions generals va acusar Pintat de “menystenir la Sindicatura […]. El cap de Govern no respecta ni el Consell General ni el síndic”. Segons va assenyalar Bartumeu, el màxim responsable de l’executiu hauria demanat al síndic general, Joan Gabriel, que “revisés els criteris” a partir dels quals els consellers generals poden demanar informació a l’executiu. Així, el cap de l’oposició va recordar que “si la Sindicatura considerés que la demanda excedeix els límits dels consellers generals, no la valoraria”.

Paral·lelament, Bartumeu va remarcar que la carta del cap de Govern adreçada a Gabriel, adjuntada amb la demanda d’informació del socialdemòcrata, també deixava constància de la seva discomformitat a facilitar la denúncia i la resolució de la fiscalia al socialdemòcrata. Fins i tot, Pintat hauria expressat, dirigint-se a Bartumeu, que “deu tenir algun interès ocult per demanar aquesta informació perquè la fiscalia ja ho va notificar les parts”.

Davant d’aquesta manifestació, el president del grup parlamentari socialdemòcrata va assegurar que el cap de Govern “demostra el seu desconeixement del procediment penal”. I és que Bartumeu va recordar que la fiscalia no té per què notificar la resolució.
Al marge de detallar aquesta situació, Bartumeu també va avançar que el seu grup va presentar quatre preguntes amb caràcter d’urgència per a la sessió de control del Consell General que se celebra aquesta tarda. D’aquesta manera, tan sols cinc preguntes centraran l’ordre del dia d’avui.

D’altra banda, el socialdemòcrata també va detallar alguns dels viatges que faran tant el síndic general com alguns consellers generals les setmanes vinents, com és el cas de Joan Gabriel, que viatjarà a Madrid del 9 al 12 de novembre convidat pel president del Senat espanyol, el reelegit Javier Rojo.

pdf3.jpg