El PS estudiarà les queixes dels importadors de carburants a la llei d’impostos especials

Autor:
Font:
Publicat el: 1 d'Octubre de 2008

Diari d'Andorra

G. P.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va reunir-se ahir amb una representació de l’Associació d’Importadors de Carburants, encapçalada pel president, Ramon Visent, que van exposar la preocupació per com pot afectar la reforma dels impostos especials presentada a tràmit al Consell General pel ministre de Finances, Ferran Mirapeix.

El conseller del PS va escoltar les inquietuds de l’entitat i va expressar el compromís d’estudiar les demandes i, si s’escau, traslladar-les a les esmenes que es presentaran al projecte de llei.

El líder de l’oposició va fer seva la preocupació dels importadors de carburants, que temen que l’augment d’impostos previst pel Govern pugui afectar de manera important els seus negocis. En aquest sentit, Bartumeu va deixar clar que la seva impressió no dista molt de la dels empresaris, ja que “hi pot haver un problema de pèrdua de competitivitat amb relació a Espanya”.

El futur cap de llista del PS a les generals i, per tant, candidat acap de Govern, va avançar que durant els dies vinents estudiarà tant els números que va fer-li arribar l’entitat presidida per Visent com les seves reclamacions. Després, “en parlarem i ho discutirem al grup parlamentari”, i no es descarta que algunes d’aquestes idees puguin traduir-se en les esmenes que els socialdemòcrates estan preparant al projecte de llei, que s’ha tramitat pel procediment d’urgència. El termini per presentar aquestes propostes de modificació finalitza dilluns vinent i tot apunta que serà complicat aconseguir una pròrroga. Bartumeu, a més, va recordar que aquest projecte no és l’únic encetat per Ferran Mirapeix que s’ha trobat amb una forta oposició. “Està batent rècords d’impopularitat”, va afirmar.

pdf3.jpg