Els polítics volen un estadi

Autor:
Font:
Publicat el: 1 d'Octubre de 2008

Diari d'Andorra

V.D./ R.P./ G.P.

És el gran maldecap del futbol del país. La construcció d’un estadi nacional en el qual la selecció pugui jugar els partits oficials de classificació és la gran urgència que actualment té el futbol nacional.

Andorra no va poder jugar a casa l’últim partit oficial contra Anglaterra i va haver d’actuar a l’exili -a l’Estadi Lluís Companys de Barcelona- perquè la FIFA va acceptar la reclamació de la Federació Anglesa. Tot sembla indicar que la selecció de Croàcia tampoc no vol jugar al Comunal, per tant, es disputarà el segon partit del curs fora del país. Inexplicable, però cert. Tot i que ara mateix no es considera una prioritat en l’àmbit de les infraestructures esportives.

Els líders dels partits polítics del país van dir la seva sobre aquesta problemàtica i tots volen apostar per construir l’estadi nacional, però la situació econòmica del país no està per realitzar aquests tipus d’obres. Tots ho desitgen, però ningú no ho veu viable a curt termini. “Ho veuria bé, però la situació pressupostària del país és delicada. De fet, nosaltres ho hem defensat en el nostre programa”, va reconèixer Jaume Bartumeu, president del grup parlamentari socialdemòcrata i també cap de l’oposició. En quin espai? “El millor seria fer una ampliació del Comunal. Inviable? Hi ha moltes coses que no es poden fer en teoria, com per exemple el museu que vol fer Minoves”, va indicar Bartumeu. Pel cap de l’oposició, no tenir un estadi nacional és “de país tercermundista”.

El president del grup parlamentari liberal, Jordi Jordana, també ho tenia ben clar. “Pel que fa a il·lusió i desig, sí que és important, però a la realitat, tenint en compte la situació del país, no es pot fer per motius purament econòmics”, va manifestar Jordana, a qui li sembla malament que la selecció jugui a fora. “Normalment sempre hauria de jugar al país per motius d’imatge i per construir un estadi caldria veure la capacitat, el cost, quan es podria fer i el rendiment que se’n trauria”, va comentar Jordana.

El president de Renovació Democràtica, Ricard de Haro, veu necessària la construcció d’un estadi nacional, tot i que no és el moment. “Econòmicament el país està com està. No hi ha calés i quan n’hi hagi ens hem de cuidar d’altres coses més importants. Ara per ara no és el moment”, va dir Ricard de Haro. El polític no veu bé que la selecció jugui i entreni fora del país. “Si tinguéssim un estadi nacional vendríem turisme, però per motius financers no és prioritari per a ells”.

Sembla que la construcció de l’estadi nacional haurà d’esperar i així ho confirma també Enric Tar­rado, el president del grup parlamentari de CDA+Segle 21. “Sóc favorable a la seva creació, tot i que ara no és el moment. L’estadi és necessari perquè es disputin competicions de futbol, de rugbi i d’altres esports i hauria d’estar dimensionat al país. Res d’un recinte per a 30.000 persones, sinó per a 4.000 o 5.000”, va comentar Tarrado.

pdf3.jpg