El PS esmenarà la totalitat de la llei de mesures urgents i l’article de la mútua

Autor:
Font:
Publicat el: 1 d'Octubre de 2008

Diari BonDia

Marià Miño

El grup parlamentari socialdemòcrata presentarà una esmena a la totalitat a la llei de mesures urgents i rebutjarà, mitjançant dues esmenes parcials, els articles referents a l’externalització de la mútua i a l’excedència sense reserva de plaça.

Pel que fa a la resta de representants del Consell General, els consellers d’RD demanaran també la supressió de la mesura que preveu externalitzar la mútua, i la resta dels grups parlamentaris aposten per reobrir la via del diàleg amb els funcionaris.

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va explicar també ahir, després de reunir-se amb representants de la plataforma sindical, que “ja que el Govern amaga les xifres, demanarem per via de control parlamentari que ens trametin tota la informació comptable de la mútua”. Pel que fa a l’assemblea general de dilluns, Bartumeu va apuntar que “demostra la mala política del Govern Pintat i la prepotència del ministre Mirapeix”, i va felicitar els sindicats per l’anunci de mobilitzacions.

De la seva banda, el conseller no adscrit Ricard de Haro va anunciar que Renovació Democràtica presentarà una esmena de supressió de la mesura urgent que es refereix a la mútua dels funcionaris, amb l’objectiu de “defensar unes persones a qui s’intenta vulnerar els drets”. Així mateix, De Haro va assenyalar que “ara és el Govern qui ha de refl exionar, després d’haver col·locat una mesura on no tocava”.

El màxim representant del grup liberal, Jordi Jordana, que es va trobar divendres amb els representants sindicals, va indicar que “si els funcionaris accepten que el dèficit no l’ha d’assumir el Govern, veiem raonable que es miri de trobar una solució” i va afegir: “Fan falta uns dies per veure si es poden apropar posicions.”

Finalment, el president del grup CDA+Segle 21, Enric Tarrado, va exposar, després de trobar-se dilluns amb els sindicats, que “tampoc no es demana res de l’altre món, així que, en tot cas, caldrà reunir-se i posar les regles de joc de la mútua de funcionaris”. Tarrado va concloure que “si tothom tira pel dret, potser val més parlar-ne per evitar-ho”, i va admetre també que “la trobada de dissabte és potser la més important que s’ha vist”.

POSTURA DEL GOVERN
Si bé el ministre de Finances, Ferran Mirapeix, no va donar ahir una reacció oficial després de la celebració de l’assemblea general dels funcionaris, la ministra dePresidència, Conxita Marsol, va assegurar que “si tothom està disposat a acceptar el diàleg, es pot negociar”, i va mantenir: “Em sap greu que fa un any i mig que es vol negociar i que ningú no hagi fet una proposta clara.” “Esperem que s’arregli i que no s’hagi d’arribar a fer una vaga perquè no seria bo per a ningú”, va concloure.

pdf3.jpg