Els importadors de carburants es reuneixen amb les forces polítiques

Autor:
Font:
Publicat el: 1 d'Octubre de 2008

Diari BonDia

Maria Baró

El president de l’Associació d’Importadors i Distribuïdors de Carburants d’Andorra, Ramon Visent, es va reunir aquest dimarts amb el president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, per explicar-li de primera mà les modificacions que comportarà la llei d’impostos especials que va presentar el Govern.

Els importadors s’oposen al text per diversos aspectes i consideren que “jurídicament no s’aguanta per enlloc”. I és que des de l’associació es vol exposar a tots els grups parlamentaris els arguments pels quals estan en contra del projecte de llei governamental.

En primer lloc, l’associació es mostra del tot contrària a carregar amb “la responsabilitat de colorar el gasoil de calefacció”, tal com es recull en una disposició de la llei, perquè consideren que s’hauria de continuar colorant a la duana per una qüestió pràctica, perquè actualment ja es disposa dels controls suficients i de la infraestructura necessària.

Un altre dels dubtes que ha generat la llei és que s’estipuli la liberalització dels preus dels carburants però que tot seguit s’estableixi que el Govern podrà fixar preus màxims. En aquest sentit, Visent va indicar que “no es generarà cap situació monopolística”, fent referència a les declaracions del ministre de Finances, Mirapeix.

Per la seva banda, el president del grup parlamentari socialdemòcrata es va comprometre a estudiar tota la documentació i va remarcar que estan disposats a presentar esmenes al projecte de llei d’impostos especials.

Els representants de l’Associació d’Importadors i Distribuïdors d’Andorra tenen previst reunir-se avui amb el grup parlamentari de CDA+S21, com ja han fet aquesta setmana amb els liberals i els socialdemòcrates.

pdf3.jpg