Bartumeu acusa Mirapeix de crear un clima laboral “execrable”

Autor:
Font:
Publicat el: 26 de Setembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

I. A.

El president del Grup Socialdemòcrata i candidat del PS a les generals, Jaume Bartumeu, va aprofitar la seva compareixença davant la Cambra de Comerç per exposar la seva visió sobre el contenciós que mantenen els funcionaris amb l’Executiu liberal, més concretament, amb el titular de Finances, Ferran Mirapeix.

Bartumeu es va referir a les dades fetes públiques recentment per Mirapeix en què s’evidencia un augment notable de les baixes dels funcionaris en els últims tres anys. Segons el candidat socialdemòcrata, aquestes dades són l’evidència que Mirapeix ha creat un “clima laboral execrable” en el si de la Funció Pública. L’argument de Bartumeu és que el sistema de la mútua ha estat el mateix durant dècades i que les baixes s’han disparat des que Mirapeix va assumir la responsabilitat sobre la Funció Pública. Bartumeu va afirmar que si els socialdemòcrates arriben a tenir responsabilitats de govern, “canviarem aquest clima laboral, i això no significa augmentar els sous”.

Davant els empresaris, el president del Grup Socialdemòcrata va recordar que “ha estat aquest Govern liberal qui ha sobredimensionat l’Administració i, a més, en forma de piràmide invertida”. Tot i reconèixer la sobredimensió, Bartumeu va rebutjar mesures com ara les proposades per l’Executiu segons les quals no es reemplaçaran les places que quedin vacants: “No defensarem mai posicions com les que afirmen que quan un policia es jubila, no se l’ha de reemplaçar”.

pdf3.jpg