El PS denuncia que els interessos pel deute públic s’han multiplicat per quatre

Autor:
Font:
Publicat el: 24 de Setembre de 2008

Diari d'Andorra

Gabriel Pérez 

El grup socialdemòcrata va denunciar que la partida del pressupost destinada als interessos anuals que genera el deute públic gairebé s’ha multiplicat per quatre durant el mandat de Pintat.

Així ho va assegurar el conseller del PS Esteve López després de fer pública la resposta del Govern amb relació a l’ampliació en 40 milions d’euros de la pòlissa de crèdit que l’executiu té contractada amb l’ABA.

A la resposta, l’executiu reconeix que l’import total de les pòlisses formalitzades és de 169,56 milions d’euros, dels quals ja s’ha disposat de 155,82 milions. A més, es preveu destinar 6,68 milions per afrontar els interessos del deute a curt termini. López va explicar que a aquesta xifra (molt superior als 3,43 de l’any passat i que ja presenta una desviació del 13 per cent amb relació a l’estimació inicial del Govern) s’hi han de sumar 13,22 milions més pels interessos de l’endeutament a llarg termini. El conseller no va mossegar-se la llengua l’hora de preguntar-se “com es pot tenir la barra de fer demagògia i dir que els problemes del país vénen per 26.000 euros de dèficit de la Mútua dels funcionaris”?

D’altra banda, el president del grup socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va reunir-se amb representants del sindicat de duaners. Durant la trobada, el líder del PS va indicar que els nous vestits de protecció per tractar el colorant demostren el perill que el producte suposa per a la salut i va defensar la necessitat d’un crèdit extraordinari per afrontar la reconstrucció de les instal·lacions frontereres.

pdf3.jpg