El Gupi continua confiant en l’Alternativa com la via per desbancar el PLA

Autor:
Font:
Publicat el: 22 de Setembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

Iago Andreu

Davant un panorama polític molt mogut i una precampanya que es preveu intensa després de la consolidació de la tercera via i la gestació de la quarta, el GUPI continua apostant per la fórmula de l’Alternativa com l’únic camí viable per aconseguir un canvi després de més de 14 anys de govern liberal.

Tot i que encara estan esperant mantenir una reunió amb els socialdemòcrates, un dels membres de la comissió gestora del Gupi, Pere Babi, va explicar aquest cap de setmana que “continuem pensant que l’Alternativa és la millor manera de plantar cara al PLA”.

Babi també va valorar l’aparició de noves opcions polítiques, especialment les que afecten a l’àmbit del centre-esquerra i que, en certa manera, més poden perjudicar electoralment el projecte de l’Alternativa: “Si es vol fer un partit quatre mesos abans de les eleccions, l’elector pot pensar que l’únic objectiu és electoralista”, va afirmar el polític ordinenc. Per a Babi, les apel.lacions a un govern d’unitat i a la necessitat de consens davant la crisi només són el resultat de “14 anys de govern liberal” que han estat responsables d’aquesta crisi.

POCA DISPONIBILITAT// El Gupi no s’ha trobat amb els responsables de l’Alternativa des de la reunió que van mantenir amb Bartumeu la primavera passada. Està pendent, per tant, de saber quina serà la participació del grup ordinenc en les llistes electorals, però tot fa pensar que, en el millor dels casos, serà testimonial. Segons va explicar Babi, les previsions del Gupi passen per ocupar els suplents de la llista territorial d’Ordino, ja que “no disposem de gaire disponibilitat de gent que pugui anar a les llistes”. A més, el polític ordinenc va explicar que la prioritat del Gupi sempre ha estat el Comú i que el suport al projecte de lidera Bartumeu no busca obtenir càrrecs a canvi.

pdf1