El PS i la gent gran esperen les concrecions del Govern

Autor:
Font:
Publicat el: 18 de Setembre de 2008

El Periodic d'Andorra 

Iago Andreu

De la “satisfacció” a la “confusió”. Aquests són els dos estats d’ànims pels quals han passat el representants de la gent gran pel que fa a les mesures socials anticrisi anunciades la setmana passada pel cap de Govern.

“Satisfacció” va ser la primera reacció dels representants de la tercera edat quan van saber que les pensions mínimes augmentarien fins al 50% del salari mínim, una mica per sobre de 450 euros. La “confusió” va anar arribant a poc a poc i es va confirmar ahir, després d’una reunió amb el president del Grup Socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, a la Llacuna.

Allò que no acaba de convèncer als representants de la gent gran és que l’augment de les pensions s’aplicarà a persones amb arrelament al país i que no disposin de recursos suficients, ni personals ni familiars. Tant la gent gran com Bartumeu van coincidir en criticar les imprecisions d’aquesta mesura. “Caldrà esperar que des del Govern donin més explicacions per poder valorar l’abast de la mesura”, va afirmar en sortir de la reunió el representant de la gent gran al consell d’administració de la CASS, Antoni Cornella, que també va explicar que bona part del col.lectiu va pensar en un primer moment que la mesura s’aplicaria de manera automàtica.

Més dràstic va ser Bartumeu, que va acusar l’Executiu d'”engany” a les persones grans amb l’anunci d’una mesura que està plena d'”arbitrarietats” com són els conceptes d’arrelament al país o de recursos familiars. Més enllà de les formes, Bartumeu també va criticar la insuficiència de la mesura: “Algú que no té mitjans per viure no en tindrà prou amb el 50% del salari mínim”, va dir.

També Cornella va admetre que “amb 450 euros no vas enlloc, tot i que sempre és millor 450 que 200”. D’altra banda, els representants de la gent gran van mostrar la seva disconformitat amb el fet que la mesura s’aprovi mitjançant un reglament de l’Executiu i que, per tant, no es debati al Consell General.

pdf3.jpg