Bartumeu creu que la pensió mínima és «enganyosa»

Autor:
Font:
Publicat el: 18 de Setembre de 2008

Diari Mes Andorra  

P. M. 

El president del grup parlamentari socialdemòcrata, Jaume Bartumeu, va assegurar ahir que la pensió mínima del 50% del salari base és «absolutament enganyosa» i que introdueix confusió
i arbitrarietat.

Es tracta de la primera de les 42 mesures governamentals per reactivar l’economia i estableix una pensió d’atenció social de jubilació a les persones de 65 o més anys d’un 50% del salari mínim.

Bartumeu va fer aquestes declaracions en una trobada que va mantenir amb representants de la gent gran del Principat per parlar de la Llei de la CASS i de les pensions de jubilació dels padrins. El líder del PS va argumentar que en la mesura s’estableix que es donarà la pensió als qui tinguin més arrelament al país i no disposin de recursos personals ni familiars suficients per viure. Per a Bartumeu, aquests criteris són restrictius i existeix el dubte de com s’establirà qui té prou arrelament o no té recursos per subsistir. Diversos representants dels padrins van mostrar la seva decepció a la trobada. Un d’ells, el president de l’Associació de Gent Gran d’Escaldes, Pere Moles, va assegurar que «estem decebuts perquè aquesta pensió es donarà només a uns quants. Pensàvem que havíem aconseguit la pensió mínima, però potser no és així».

pdf3.jpg