El PS vol que el Govern insti l’STA a recuperar les emissores franceses

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Setembre de 2008

Diari BonDia

Redacció

El grup parlamentari socialdemòcrata va entrar ahir una proposta d’acord al Consell General per instar el Govern a fer el que sigui necessari perquè l’STA restableixi al més aviat possible el senyal de les tres emissores de Radio France que van deixar d’emetre a principis de juliol.

Els socialdemòcrates proposen que es posi el primer de desembre d’aquest any de termini màxim per reincorporar l’emissió de France Inter, France Musique i France Culture “entre la nombrosa oferta d’emissores que es poden sintonitzar en les ones de la freqüència modulada”.

El grup parlamentari va argumentar ahir que “l’absència d’aquests canals comporta un menyscabament de l’equilibri lingüístic i cultural del dial de la freqüència modulada i, de retruc, un menysteniment del principi constitucional d’equilibri entre els nostres dos països veïns”.

Així mateix, el Partit Socialdemòcrata assegura que “és tècnicament factible i econòmicament viable recercar i obtenir l’arribada del senyal d’aquestes emissores franceses pels mitjans tècnics de què disposa l’STA, procedint a transportar, amb la col·laboració de France Telecom, els senyals fins a Andorra”.

pdf3.jpg