El PS reclama que el senyal de les tres emissores de Radio France torni a arribar al país

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Setembre de 2008

Diari d'Andorra

Redacció 

El grup socialdemòcrata va entrar ahir a tràmit una proposta d’acord per instar el Govern que prengui les mesures escaients per al restabliment del senyal de les tres emissores de Radio France -France-Inter, France-Musique i France-Culture- que des de l’1 de juliol no es poden escoltar al Principat.

Des de la principal formació de l’oposició es creu que aquesta circumstància suposa un “menyscabament de l’equilibri lingüístic i cultural”, a més d’un “mensyteniment del principi constitucional d’equilibri entre els nostres països veïns”.

A la proposta d’acord presentada pel principal grup de l’oposició, s’assegura que “és tècnicament factible i econòmicament viable recercar i obtenir l’arribada del senyal pels mitjans dels quals disposa l’STA”, acció per la qual també es podria demanar “la col·laboració de France Telecom”. Per això, els parlamentaris socialdemòcrates creuen que des del Consell General s’ha de reclamar a l’executiu “que faci allò que sigui necessari” amb la finalitat que la companyia parapública “restableixi en el termini més breu” l’escolta de les tres emissores al Principat. Al text s’especifica que aquesta petició hauria de ser acomplerta “no més tard de l’1 de desembre”.

pdf3.jpg