El PS insta el Govern que es restableixi a Andorra el senyal de Radio France

Autor:
Font:
Publicat el: 3 de Setembre de 2008

Diari Mes Andorra  

P. M. 

El Grup Parlamentari socialdemòcrata va entrar ahir al Consell General una proposta d’acord per instar el Govern al restabliment del senyal de les tres emissores de Radio France.

Es tracta de France-Inter, France-Musique i France-Culture, que els socialdemòcrates van assegurar que són emissores d’alta qualitat tant informativa com en la vessant més cultural.

Des del PS es va argumentar que «l’absència d’aquests canals comporta un menyscabament de l’equilibri lingüístic i cultural del dial de la freqüència modulada i, de retruc, un menysteniment del principi constitucional d’equilibri amb els nostres països veïns».

Segons el Grup Parlamentari Socialdemòcrata, «és tècnicament factible i econòmicament viable cercar i obtenir l’arribada del senyal d’aquelles emissores franceses pels mitjans tècnics dels quals disposa l’STA, procedint a transportar amb la col·laboració de France Telecom els senyals fins a Andorra».

Per aquests motius el principal grup de l’oposició va afirmar que presentava aquesta proposta perquè el Consell General «insti el Govern perquè faci el necessari perquè l’STA restableixi en els terminis més breus, i en qualsevol cas no més tard del primer de desembre del 2008, l’escolta de les emissores o canals de Radio France (France-Inter, France-Culture i France-Musique), entre la nombrosa oferta d’emissores que es poden sintonitzar a la freqüència modulada a Andorra.

pdf3.jpg